Θα υπάρξουν μέτρα στήριξης για τους πληγέντες από τον σεισμό και τον κορωνοϊό


Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2020, 10:50

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης παρευρέθηκε σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή και μίλησε τόσο για τον περιορισμό δραστηριοτήτων για την αποφυγή της περαιτέρω εξάπλωσης του κορωνοϊού, όσο και για τα μέτρα στήριξης στους πληττόμενους κλάδους από τα νέα μέτρα που έχει εκπονήσει η πολιτεία σε συνεργασία με την επιτροπή των ειδικών για την πανδημία.

Ο κ. Παπαθανάσης, μιλώντας στο OPEN, ξεκαθάρισε ότι θα υπάρξουν μέτρα στήριξης και για τους πληγέντες από τον σεισμό στη Σάμο, καθώς «σε κάθε φυσική καταστροφή, η κυβέρνηση ανακοίνωσε μέτρα».

Πρόσθεσε ότι θα ληφθούν μέτρα «για τη δημόσια υγεία και για τη στήριξη επιχειρήσεων και εργαζόμενων. Τα μέτρα στήριξης θα αφορούν στις περιοχές που πλήττονται από τα μέτρα της πανδημίας».

 

Όσον αφορά το αν θα δοθεί και νέα επιστρεπτέα προκαταβολή μέσα στο 2021 για να επιβιώσουν οι επιχειρήσεις επεσήμανε ότι η «κυβέρνηση δεν θα σταματήσει να ανακοινώνει μέτρα στήριξης μέχρι το τέλος της πανδημίας. Έχουμε δυνάμεις, θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε».

Για την επιδότηση θέρμανσης σε εξωτερικούς χώρους είπε ότι υπάρχει στα σκαριά πρόγραμμα «που ετοιμάζει το υπουργείο και θα ανακοινωθεί εντός της εβδομάδας», προσθέτοντας ότι πρόκειται για «οριζόντιο μέτρο, όπου λειτουργεί η εστίαση σε εξωτερικό χώρο».

Αποκάλυψε, επίσης, ότι εξετάζεται σοβαρά από το υπουργείο Οικονομικών η επιδότηση κενών θέσεων σε θέατρα και κινηματογράφους.


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2020, 10:50

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει