Θεοδωρικάκος: Εθνική επιτυχία η απόφαση των Βρυξελλών

Μεγάλη εθνική επιτυχία, η σημερινή απόφαση της Συνόδου Κορυφής για τα πλέον των 70 δισ. ευρώ που εξασφάλισε για τη χώρα μας ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος σε συνέντευξή του στoν τ/σ Οpen.

Εξάλλου, ερωτηθείς για τις αποκαλύψεις της «Καθημερινής της Κυριακής» σχετικά με την τραγωδία στο Μάτι, δήλωσε ότι συντάσσεται «απόλυτα με το καθολικό αίτημα της ελληνικής κοινωνίας για διαφάνεια και δικαιοσύνη».

Ειδικότερα ο υπουργός Εσωτερικών, αναφερόμενος στην απόφαση της Συνόδου, είπε ότι αποτελεί και «μια μεγάλη πρόκληση και μεγάλη ευκαιρία για την οικονομία και την κοινωνία. Έχουμε, λοιπόν, μπροστά μας πεδίο δόξης λαμπρό για να εργαστούμε σκληρά, όλοι μαζί, με τη συνδρομή όλων των πολιτικών δυνάμεων, προκειμένου να κάνουμε πράξη την παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου».

Ο κ. Θεοδωρικάκος επισήμανε ότι τα 19 δισ. ευρώ έρχονται ως επιχορήγηση για τη χώρα μας και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το ελληνικό σχέδιο για την απορρόφησή τους θα είναι έγκαιρα έτοιμο, με απώτερη ημερομηνία τη 15η Οκτωβρίου. «Εμείς είχαμε κινηθεί προκαταβολικά. Η δουλειά που έγινε με την επιτροπή Πισσαρίδη είναι εξαιρετικά σημαντική και χρήσιμη και ο πρωθυπουργός έχει προετοιμάσει όλα τα απαιτούμενα μέτρα οργανωτικής ανασυγκρότησης για να γίνει η υποδοχή αυτών των χρημάτων», σημείωσε ό ίδιος.

Σε ό,τι αφορά το επιχειρησιακό σχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, για την απορρόφηση μέρους αυτής της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης ο κ. Θεοδωρικάκος υπογράμμισε ότι είναι απόλυτα οργανωμένος ο απαιτούμενος μηχανισμός. Υπενθύμισε ότι το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» κινείται σε ανάλογο πλαίσιο, και ότι «συνδέεται πλήρως με τις προτεραιότητες της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, δηλαδή με την κυκλική οικονομία, την πράσινη οικονομία και το πεδίο της ψηφιοποίησης του Δημοσίου και της Αυτοδιοίκησης […] Επομένως, έχουμε κι εμείς να δούμε τις προοπτικές και τις δυνατότητες και η Αυτοδιοίκηση να ωφεληθεί από το νέο πακέτο», σημείωσε επιγραμματικά.

Για τις μεταβολές που υπήρξαν μέχρι την τελική απόφαση, ο κ. Θεοδωρικάκος σημείωσε ότι «η Ελλάδα δεν έχει υποστεί κάποια ιδιαίτερη μείωση. Το αντίθετο. Είναι 100% από τις χώρες οι οποίες ευνοούνται από αυτό. Θεωρώ ότι η Ελλάδα το δικαιούτο αυτό ύστερα από μία 10ετή δοκιμασία, αλλά κι ύστερα από τις πολύ θετικές επιδόσεις που είχαμε όλο το τελευταίο διάστημα στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού».

Σε ό,τι αφορά τις «ανατριχιαστικές», όπως τις χαρακτήρισε, αποκαλύψεις για το Μάτι ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι πρέπει να διερευνηθούν τα αίτια πλήρως από τη Δικαιοσύνη». Είδα, προσέθεσε, ότι ήδη επενέβη ο εισαγγελέας και περιμένουμε όλοι να μάθουμε την απόλυτη αλήθεια.

Αναφερόμενος σε εκείνη την περίοδο ο υπουργός υπογράμμισε ότι η ΝΔ «δεν έκανε καμία προσπάθεια να εκμεταλλευθεί με μικροκομματικό τρόπο τα γεγονότα». Ίσα – ίσα, πρόσθεσε, έκανε μια πολύ σοβαρή και επιστημονική δουλειά για να δειχθεί η αλήθεια και η πραγματικότητα. «Αλλά αυτό δεν μπορεί να είναι άλλοθι συγκάλυψης βαρύτατων ευθυνών, γιατί αυτά που είδαμε δεν έχουν καμία σχέση με κράτος δικαίου. Είναι απαράδεκτες καταστάσεις και είμαι απολύτως σίγουρος ότι η Δικαιοσύνη θα κάνει το καθήκον της».

Στην επισήμανση ότι γίνεται πολιτικό παιχνίδι με τις κασέτες γιατί στο… πίσω μέρος του μυαλού της κυβέρνησης είναι ο εκλογικός αιφνιδιασμός, ο υπουργός Εσωτερικών ήταν κατηγορηματικός: «Δεν υπάρχουν αυτά τα πράγματα. Η κυβέρνηση είναι απολύτως στοχοπροσηλωμένη στο έργο της. Δουλεύουμε σκληρά υπό την καθοδήγηση του πρωθυπουργού. Δεν υπάρχει κανενός άλλου είδους σχέδιο της κυβέρνησης. Έχει ξεκαθαρισθεί πλήρως από τον μοναδικό αρμόδιο γι’ αυτό το θέμα, τον πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι δεν υπάρχει απολύτως κανένα θέμα για πρόωρες εκλογές». Τόνισε επίσης ότι ο πρωθυπουργός σήμερα «είχε μια πολύ μεγάλη εθνική επιτυχία» και κάλεσε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να εργαστούν σκληρά, για την παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Τέλος, ο υπουργός Εσωτερικών, σε ερώτηση για τον κορωνοϊό, υπογράμμισε ότι υπάρχει εγρήγορση από τους Δήμους και τις Περιφέρειες και βρίσκεται σε καθημερινή επικοινωνία μαζί τους. Για τον σκοπό αυτό μάλιστα αύριο έχει τηλεδιάσκεψη με την ΕΝΠΕ και την ΚΕΔΕ. «Πετύχαμε πάρα πολλά στη μάχη με τον αόρατο εχθρό. Λίγους μήνες ακόμα χρειάζεται να φερθούμε πειθαρχημένα και συντεταγμένα και να ισχύσουν πλήρως τα μέτρα».

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει