Θεομηνία σε Θάσο και ΧαλκιδικήΤις πληγές τους μετρούν οι κάτοικοι της Θάσου και της Χαλκιδικής λόγω των σοβαρών προβλημάτων που έχουν προκληθεί από τη σφοδρή κακοκαιρία.

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις έπληξαν κυρίως το νότιο τμήμα της Θάσου, με πολλούς δρόμους, αλλά και σπίτια να έχουν πλημμυρίσει. Ο ορμητικός χείμαρρος έχει παρασύρει τα πάντα στο πέρασμά του, ενώ οι συνθήκες είναι πολύ επικίνδυνες για τους κατοίκους.

Αποκλεισμένη η Θάσος

Αποκλεισμένη είναι τις τελευταίες ώρες η Θάσος, καθώς το λιμάνι γέμισε φερτά υλικά και έτσι δεν είναι εφικτό να φτάσουν πλοία στο νησί.

Ορμητικός χείμαρρος παρέσυρε τα πάντα στο πέρασμά του, ενώ σπίτια πλημμύρισαν σε διάφορες περιοχές του νησιού.

 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του kavalanews.gr, δύο οικογένειες αναγκάστηκαν να εκκενώσουν τα σπίτια τους, ενώ το κεντρικό ρέμα της Ποταμιάς υπερχείλισε.

Πυροσβέστες απεγκλώβισαν δύο ηλικιωμένους από το σπίτι τους στον Θεολόγο, καθώς και μία γυναίκα από ένα σπίτι στην Ποταμιά.

Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι περιοχές της Θάσου, όπως και της Καβάλας, κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, μετά από τις σφοδρές βροχοπτώσεις.

Υπερχείλισε ρέμα στην Ολυμπιάδα

Έντονα προβλήματα και στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής προκάλεσε η βροχή και η έλλειψη αντιπλημμυρικών υποδομών.

Από τη βροχή έσπασαν αντιστηρίξεις του υπερχειλισμένου ρέματος «Μπασδέκη» με το νερό να εφορμά και να πλημμυρίζει τον οικισμό. Αρκετοί κάτοικοι εγκλωβίστηκαν στα σπίτια τους, οι δρόμοι αποκλείστηκαν ενώ προληπτικά εκκενώθηκαν νηπιαγωγεία και σχολεία σε Νέα Ρόδα, Στρατώνι και Παλαιοχώρι.

 

Υποχώρησε το οδόστρωμα στην επαρχιακή οδό Πολυγύρου – Ιερισσού

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην επαρχιακή οδό Πολυγύρου – Ιερισσού, λόγω της κακοκαιρίας υποχώρησε το οδόστρωμα και ήταν αδύνατη η διέλευση των οχημάτων.

Πηγή: thesstoday.gr, kavalanews.gr,halkidikinews.gr

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει