Θεσσαλία Αλληλεγγύης & Οικολογίας για κινητοποιήσεις εργαζομένων σε νοσοκομεία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr

Με αφορμή την κινητοποίηση στην οποία καλούν την Πέμπτη 21/11 οι εργαζόμενοι σε όλα τα δημόσια Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της Θεσσαλίας, η περιφερειακή παράταξη «ΘΕΣΣΑΛΙΑ της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ και της ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ», σε σχετική ανακοίνωσή της, δηλώνει τη στήριξή της στις κινητοποιήσεις και χαρακτηρίζει «κοινωνικά ανάλγητη και επικίνδυνη» την πολιτική του Υπουργείου Υγείας.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής :

«Η κυβερνητική πολιτική των μνημονίων και της λιτότητας, των διαθεσιμοτήτων και των απολύσεων, της υποβάθμισης, συγχώνευσης και κατάργησης Νοσοκομείων, Κέντρων Υγείας και κλινικών, του «χαρατσιού» των 25 ευρώ για την απλή επίσκεψη στο νοσοκομείο, της ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών υγείας, των στρατιών ανασφάλιστων πολιτών είναι κοινωνικά ανάλγητη και επικίνδυνη.

Η πρόσβαση όλων σε δημόσια δωρεάν περίθαλψη υψηλού επιπέδου είναι αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα. Ο χώρος της υγείας έχει απίστευτες ελλείψεις σε προσωπικό και υλικοτεχνικές υποδομές και είναι γνωστό σε όλη τη θεσσαλική κοινωνία, αλλά και σε όλη την Ελλάδα, ότι οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της χώρας κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες και οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στη δική τους αυτοθυσία το γεγονός ότι μέχρι σήμερα δεν έχει καταρρεύσει υπό το βάρος των μνημονιακών πολιτικών το δημόσιο σύστημα υγείας.

Θα πρέπει να θυμίσουμε σε όσους καθησυχάζουν τους εργαζόμενους και τους πολίτες και τάζουν «φύκια για μεταξωτές κορδέλες» μοιράζοντας εικονικά εκατομμύρια, που ποτέ κανείς δεν είδε και που κανένα πρόβλημα δεν έλυσαν, ότι στη Θεσσαλία, την 3η σε πληθυσμό περιφέρεια της χώρας, υπάρχουν συμπολίτες μας που χάνουν ακόμα και τη ζωή τους, επειδή δεν προλαβαίνουν να φτάσουν στο νοσοκομείο, γιατί δεν έχουν πρόσβαση σε Κέντρο Υγείας και οι υποδομές του ΕΚΑΒ δεν επαρκούν. Υπάρχουν συμπολίτες μας χρονίως πάσχοντες που ζουν καθημερινά μέσα στην αβεβαιότητα και που αναγκάζονται να βάζουν βαθιά το χέρι τους στην τσέπη, επειδή δεν υπάρχει ή δεν επαρκεί ο απαιτούμενος για τις θεραπείες τους εξοπλισμός στη Θεσσαλία και αναγκάζονται να καταφύγουν στην Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη. Υπάρχουν εκατοντάδες άνθρωποι που είναι ανασφάλιστοι και που στηρίζονται κατ’ αποκλειστικότητα στα Κοινωνικά Ιατρεία και Φαρμακεία που έχουν στήσει οι κατά τόπους δομές αλληλεγγύης.

Είναι λοιπόν ανάγκη να βρεθούμε όλοι και όλες στο πλευρό των εργαζομένων των δημόσιων Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας, να υπερασπιστούμε το δημόσιο σύστημα υγείας, να διεκδικήσουμε την ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση όλων στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Και είναι ανάγκη να συνειδητοποιήσουμε ότι η προάσπιση του δικαιώματός μας στη ζωή και την υγεία είναι δική μας υπόθεση και πρέπει να την πάρουμε στα χέρια μας. Δεν πρόκειται να μας σώσουν οι διάφοροι «παράγοντες», τοπικοί και κεντρικοί, που συνωθούνται για μια θέση στο μνημονιακό μπλοκ εξουσίας.

Όλοι και όλες στην κινητοποίηση της Πέμπτης 21/11 από το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει