Θυμήθηκε τον Κλεάνθη Βικελίδη η ΠΑΕ Άρης


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 4 Νοεμβρίου 2020, 16:14

Σαν σήμερα, πριν από 32 χρόνια, στις 4 Νοεμβρίου 1988, «έφυγε» από τη ζωή και ταυτόχρονα περνούσε στην αιωνιότητα ο Kλεάνθης Βικελίδης. Η ΠΑΕ Άρης θέλησε να τιμήσει τον άνθρωπο που –τα επόμενα χρόνια, και πιο συγκεκριμένα το 2004– θα έδινε το όνομά του στο γήπεδο που χρησιμοποιεί ως έδρα ο σύλλογος.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Άρης, αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Ο Κλεάνθης Βικελίδης, γεννημένος το 1915, ακολούθησε τα χνάρια των δύο μεγαλύτερων αδερφών του, του Νικηφόρου και του Κώστα (ο τελευταίος ήταν από τους σπουδαιότερους ποδοσφαιριστές της μεγάλης ομάδας που κατέκτησε το πρώτο πρωτάθλημα το 1928).

Ο Κλεάνθης Βικελίδης έκανε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα στις 28 Φεβρουαρίου 1932 εναντίον του Παναθηναϊκού στο γήπεδο της Λεωφόρου. Σε μια χρονιά, όπου η ομάδα μας πανηγύρισε την κατάκτηση του δεύτερου πρωταθλήματος.

Να σημειωθεί ότι τη δεκαετία του ’30 είχε πολλές διακρίσεις. Αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ σε σχεδόν όλες τις διοργανώσεις που πήρε μέρος και κέρδισε την αγάπη της κερκίδας με την παλικαριά του.

Το 1946 οδηγεί τον ΑΡΗ στην κατάκτηση ενός ακόμη πρωταθλήματος, ενώ παράλληλα αποτελεί βασικό στέλεχος της εθνικής ομάδας.

Το 1949, όμως, ένας τραυματισμός στο πόδι τον υποχρεώνει να σταματήσει την καριέρα του. Η κατάκτηση του πρωταθλήματος της Θεσσαλονίκης εκείνη τη χρονιά ήταν το τελευταίο μετάλλιο στην πλούσια τροπαιοθήκη του.

Μετά από λίγο ακολούθησε την καριέρα του προπονητή. Έκανε ένα σύντομο πέρασμα σε μικρότερες ομάδες, ενώ όταν τον χρειάστηκε ο ΑΡΗΣ ήταν εκεί, αφού κάθισε για τρεις χρονιές στον πάγκο του.

Τη δεκαετία του ’60 ανέλαβε χρέη γενικού αρχηγού και παράγοντα της ομάδας μας.

Στις 4 Νοεμβρίου 1988, η μεγάλη… κίτρινη καρδιά του τον πρόδωσε κοντά στο σπίτι του, στην οδό Τσιμισκή. Ήταν μόλις 73 ετών…».


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 4 Νοεμβρίου 2020, 16:15

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει