Θύμα απαγωγής πρώην ποδοσφαιριστής του Απόλλωνα και της Ξάνθης


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2020, 21:58

Ο άλλοτε διεθνής ποδοσφαιριστής της Νιγηρίας, Κρίστιαν Ομπόντο, που πέρασε κι από την Ελλάδα παίζοντας στην Ξάνθη (2014/15) και τον Απόλλωνα Σμύρνης (2016/17), απήχθη την Κυριακή (15/11), ωστόσο λίγες ώρες αργότερα κατάφερε να ξεφύγει από τους απαγωγείς του!

Ο 36χρονος Ομπόντο, οδηγούσε το αυτοκίνητό του στην πόλη Γουάρι, όταν δύο ένοπλοι τον σταμάτησαν και εισέβαλαν στο όχημά του.

«Έσπρωξαν την κοπέλα μου έξω από το αυτοκίνητο» τόνισε ο Νιγηριανός στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων «AFP», συμπληρώνοντας πως ένας τρίτος ένοπλος βρισκόταν σε αυτοκίνητο πίσω τους.

«Προσευχόμουν και προσπαθούσα να συζητήσω μαζί τους, ρωτώντας τους τι είχα κάνει, αλλά μου φώναζαν και μου είπαν να το κλείσω και πως αν έκανα θόρυβο, θα με σκότωναν» συμπλήρωσε. Ο 21 φορές διεθνής με τη Νιγηρία, πρόσθεσε πώς οι απαγωγείς του τον ανάγκασαν να οδηγεί μέσα στην πόλη για αρκετές ώρες, μέχρι που οι δύο άνδρες του ζήτησαν να σταματήσει το αυτοκίνητο και βγήκαν να μιλήσουν με τον συνεργάτη τους στο αυτοκίνητο πίσω. «Κοίταξα πίσω και αισθανόμενος ότι είχα πλέον λίγο χώρο, έφυγα αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα» κατέληξε.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Ονόμε Ονοβάκπουγιέγια επιβεβαίωσε ότι ο Ομπόντο, έπεσε θύμα απαγωγής και ελευθερώθηκε μετά από λίγο.

Οι απαγωγές από εγκληματικές συμμορίες για λύτρα είναι συχνές στην πιο πυκνοκατοικημένη χώρα της Αφρικής, ιδίως στην περιοχή Ντέλτα.

Ο Ομπόντο είχε απαχθεί στην ίδια περιοχή και το 2012 και διασώθηκε την επόμενη μέρα, κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιδρομής! Οι απαγωγείς του ζήτησαν τότε λύτρα περίπου 188.000 δολαρίων (149.000 ευρώ).


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2020, 22:00

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει