Θ. Νάκος: "Εύχομαι, το Υπουργείο Παιδείας να ξεπεράσει τον αποδεδειγμένα κακό του εαυτό"

Δήλωση του Βουλευτή Μαγνησίας Θανάση Νάκου για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Κάθε νέα σχολική χρονιά σηματοδοτεί την ελπίδα του τόπου μας για δημιουργία, πρόοδο και προκοπή. Ιδιαίτερα στην παρούσα, δύσκολη για τη χώρα συγκυρία, η έναρξη του σχολικού έτους θα πρέπει να είναι αφορμή αισιοδοξίας για το μέλλον. Είναι η αφετηρία για νέες προσπάθειες των παιδιών μας να κατακτήσουν τη γνώση, που θα αποτελεί πάντοτε εφόδιο για την μελλοντική τους ζωή.

Εύχομαι ολόψυχα στους μαθητές καλή και δημιουργική χρονιά και ευόδωση όλων των εκπαιδευτικών τους στόχων. Παράλληλα, εύχομαι στους γονείς τους καλή δύναμη στην καθημερινή προσπάθεια που κάνουν για να σταθούν δίπλα στον αγώνα των παιδιών τους, ενώ και στους εκπαιδευτικούς κουράγιο και υπομονή στο λειτούργημά τους να διαπαιδαγωγούν τα νιάτα της χώρας.

Φέτος, πρόκειται για μία πολύ δύσκολή χρονιά, που ξεκινά με πολλά προβλήματα, τα οποία είναι φυσικό να προκαλούν ανησυχία και προβληματισμό σε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς. Εκτός από το πρωτοφανές φαινόμενο της αδυναμίας της κυβέρνησης να εξασφαλίσει βιβλία για τους μαθητές και τους δασκάλους, η σχολική χρονιά ξεκινά με χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών, με καθυστερημένες αποσπάσεις, με συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων.

Όλα στη «λογιστική λογική» των περικοπών και των οικονομικών μειώσεων, αδιαφορώντας για το ύφος και την ποιότητα της Παιδείας που προσφέρουμε στα παιδιά μας.

Εύχομαι, ακόμη και σήμερα που βρισκόμαστε στο… και πέντε της έναρξης της σχολικής χρονιάς, το Υπουργείο Παιδείας να ξεπεράσει τον αποδεδειγμένα κακό του εαυτό και να φροντίσει ώστε να διορθωθούν οι ελλείψεις και τα προβλήματα στη λειτουργία των σχολείων και οι μαθητές να αφοσιωθούν απερίσπαστοι στα μαθήματα και τις σπουδές τους.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει