Ιδιοκτήτης φούρνου αφήνει δωρεάν ότι δεν πούλησε στην πόρτα όσων το έχουν ανάγκηΠρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 24 Δεκεμβρίου 2020, 15:55

Μία κίνηση αγάπης στον Βόλο από ιδιοκτήτες φούρνου, ο οποίοι χαρίζουν ότι δεν πούλησαν σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη.

Μία όμορφη κίνηση από κάποιους ανθρώπους που μας κάνουν να πιστεύουμε ακόμη στην ανθρωπιά και στη μαγεία των Χριστουγέννων. Κάθε βράδυ κλείνοντας τον φούρνο λίγο μετά τις 22.00 το βράδυ, αφήνουν στην πόρτα του καταστήματος σακούλες γεμάτες ψωμιά, κουλούρια, τυρόπιτες, σάντουιτς κι ένα χαρτάκι που γράφει «Καθαρό φαγητό», για όσους έχουν ανάγκη.

Ο ένας εκ των ιδιοκτητών συγκεκριμένα ανέφερε πως η ιδέα αυτή ξεκίνησε το 2015 «Απέναντι από το μαγαζί βρίσκονται κάδοι σκουπιδιών όπου εμείς και το γειτονικό μανάβικο πετούσαμε τα περισσεύματα. Εβλεπα πολύ κόσμο να ψάχνει στους κάδους τα βράδια για το ψωμί και τα φρούτα που πετούσαμε. Και τότε σκεφτήκαμε πως αφού καθημερινά πετάμε τόσα πράγματα, γιατί να μην τα βάζουμε σε καθαρές σακούλες και να τα αφήνουμε έξω από το μαγαζί, ώστε να μην ψάχνει ο κόσμος που έχει ανάγκη στα σκουπίδια;».

Ακόμη επισήμανε πως αυτή η κίνηση είναι σημαντική καθώς οι άνθρωποι που έχουν ανάγκη, δε χρειάζεται να δώσουν εξηγήσεις για την ανέχειά τους ή να ντραπούν για αυτή.

«Είναι άνθρωποι που ντρέπονται πολύ, έχει τύχει πολλές φορές να παραμείνω για λίγο έξω από το μαγαζί αφού έχουμε κλείσει μιλώντας με κάποιον και τους έχω δει να περιμένουν διακριτικά λίγο πιο μακριά μέχρι να απομακρυνθούμε. Έχει τύχει να δω να παίρνει φαγητό από τη σακούλα ακόμη και άνθρωπος που τον γνώριζα και θεωρούσα πως δεν έχει ανάγκη. Κι όμως, ποτέ δεν μπορούμε να ξέρουμε τελικά, τί μπορεί να περνάει ο καθένας στο σπίτι του».

 

Πηγή: newsitamea.gr


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 24 Δεκεμβρίου 2020, 15:55Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει