Ιμπραήμ Καλίν: «Yπερβολική» η αντίδραση της Ελλάδας για το Oruc Reis


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2020, 14:44

Ο εκπρόσωπος της τούρκικης προεδρίας Ιμπραήμ Καλίν, εξέφρασε την άποψη ότι η αντίδραση της Ελλάδας είναι «υπερβολική» σε σχέση με τις κινήσεις του ερευνητικού σκάφους Oruc Reis, σε εκδήλωση μέσω διαδικτύου της δεξαμενής σκέψης των Βρυξελλών European Policy Center. 

Παράλληλα, επιχείρησε από τις Βρυξέλλες να υποβαθμίσει την ένταση και να δείξει ένα πιο διαλλακτικό πρόσωπο της Τουρκίας στην Ευρώπη, εμμένοντας ωστόσο στις αδιάλλακτες τουρκικές θέσεις, σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο Σκάι.

«Η Ελλάδα υποστηρίζει ότι νησιά όπως το Καστελόριζο έχουν υφαλοκρηπίδα, ενώ είναι δύο χιλιόμετρα  από την ηπειρωτική Τουρκία και 500 χλμ μακριά από την ηπειρωτική Ελλάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ιμπραήμ Καλίν, προσθέτοντας: 

«Δεν θέλουμε στρατιωτική ή πολιτική ένταση στην  Ανατολική Μεσόγειο, η Ελλάδα είναι σημαντικός γείτονας μοιραζόμαστε ιστορία και πολιτισμό» δήλωσε ο τούρκος αξιωματούχος. «Είμαστε μαζί στο ΝΑΤΟ υπάρχουν ζητήματα στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο που δεν έχουν λυθεί για λόγους ρυθμίσεων δίκαιου». 


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2020, 14:44

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει