Ισημερινός: Εξουδετέρωση drone που μετέφερε εκρηκτικά σε φυλακή υψίστης ασφαλείας


Βομβιστική επίθεση σε φυλακή υψίστης ασφαλείας της Γουαγιακίλ, στο νοτιοδυτικό τμήμα του Ισημερινού, απέτρεψε χθες Τρίτη η αστυνομία, εξουδετερώνοντας drone που μετέφερε εκρηκτικά στην οροφή του σωφρονιστικού καταστήματος.

Σε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εσωτερικών καταγράφεται η στιγμή που αστυνομικοί πυροδοτούν εξ αποστάσεως το drone που εντοπίστηκε στην οροφή πτέρυγας της φυλακής La Roca («Ο Βράχος»), από τις καλύτερα φυλασσόμενες σε ολόκληρη τη χώρα. Ένα μικρό μαύρο δοχείο ήταν προσκολλημένο κάτω από το drone.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την ελεγχόμενη έκρηξη καταστράφηκε τμήμα της οροφής του κτηρίου, το οποίο είχε εκκενωθεί νωρίτερα και δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Σε αυτήν τη φυλακή υψίστης ασφαλείας έχει μεταφερθεί ο διαβόητος κακοποιός Αντόλφο Μασίας, αρχηγός της συμμορίας Los Choneros.

Ορισμένες από τις φυλακές του Ισημερινού έχουν μετατραπεί σε κέντρα επιχειρήσεων συμμοριών, που συγκρούονται για την εξουσία και τον έλεγχο του εμπορίου ναρκωτικών. Από τον Φεβρουάριο του 2021, τουλάχιστον 430 κρατούμενοι έχουν δολοφονηθεί μέσα σε φυλακές της χώρας.

Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει