Ισπανία: Δικαστής έθεσε στο αρχείο την αγωγή κατά της TOUS


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2020, 18:35

Δικαστής αποφάσισε να θέσει στο αρχείο τη δικαστική αγωγή που είχε γίνει κατά της εταιρείας κοσμημάτων κι ειδών πολυτελείας TOUS, κρίνοντας πως δεν έχει εξαπατήσει τους πελάτες της, όπως την κατηγορούσαν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δικαστηρίου της Audiencia Nacional, δικαστής του ανωτάτου αυτού οργάνου στη Μαδρίτη κατέληξε πως «τα γεγονότα αυτά δεν θα μπορούσαν να θεωρηθούν ως εγκλήματα».

Αγωγή που είχε κατατεθεί στα τέλη του 2018 από μία ένωση καταναλωτών, υποστήριζε πως ορισμένα κοσμήματα της TOUS, που μετρά 700 καταστήματα σε όλον τον κόσμο, «δεν είναι κατασκευασμένα εξολοκλήρου από χρυσό και ασήμι», όπως διατείνεται η εταιρεία με σήμα κατατεθέν το αρκουδάκι. Στα τέλη του περασμένου έτους κατέθεσε αγωγή και εισαγγελέας της Audiencia Nacional.

Εν τέλει, ο αρμόδιος δικαστής για την υπόθεση δικαίωσε την εταιρεία κοσμημάτων, θεωρώντας πως δεν εξαπάτησε τους πελάτες της, καθώς σε καμία περίπτωση δεν ισχυριζόταν ότι ο καταναλωτής θα πλήρωνε και θα αγόραζε ένα κόσμημα από ατόφιο πολύτιμο μέταλλο.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2020, 18:35

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει