Ιταλία και Γαλλία περιμένουν την απόφαση του EMA για το εμβόλιο της AstraZenecaΠρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 16 Μαρτίου 2021, 21:13

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι είχε πριν λίγο τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, με αντικείμενο την αναστολή της χορήγησης του εμβολίου AstraZeneca κατά του κορωνοϊού, σε σειρά ευρωπαϊκών χωρών.

Οι δυο ηγέτες υπογράμμισαν ότι στην Ιταλία και στη Γαλλία η αναστολή αυτή θα διαρκέσει μέχρι μεθαύριο, 18 του μηνός, όταν ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) θα ανακοινώσει τα συμπεράσματα των ερευνών και εξακριβώσεών του.

Παράλληλα, όπως αναφέρουν τα ιταλικά ΜΜΕ, ο Μάριο Ντράγκι και ο Εμανουέλ Μακρόν θεωρούν ενθαρρυντικές τις σημερινές διαβεβαιώσεις, οι οποίες δόθηκαν κατά την συνέντευξη Τύπου της εκτελεστικής διευθύντριας του ΕΜΑ, Έμερ Κουκ.

Σύμφωνα με ό,τι διαρρέει, η ιταλική κυβέρνηση είναι έτοιμη, σε περίπτωση θετικής απόφασης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, να στηρίξει τη συνέχιση της εκστρατείας εμβολιασμού και με νέα καμπάνια πληροφόρησης των πολιτών.

Υπολογίζεται ότι αν οι εμβολιασμοί ξαναρχίσουν κανονικά, στην Ιταλία οι καθυστερήσεις των ημερών αυτών, θα μπορέσουν να αναπληρωθούν μέσα σε περίπου δυο εβδομάδες.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 16 Μαρτίου 2021, 21:13Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει