Ιταλία: «Πόσο πουλιέται ένας γερουσιαστής;»


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2019, 10:06

Τρεις γερουσιαστές του κόμματος «Κίνημα 5 αστέρων» αποφάσισαν να αλλάξουν κόμμα, προτιμώντας το χρώμα «πράσινο» της ακροδεξιάς Λέγκας από το «κίτρινο» του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και ΥΠΕΞ της Ιταλίας, Λουΐτζι Ντι Μάγιο.

Πρόκειται για τους Ούγκο Γκράσι, Στέφανο Λουτσίντι και Φραντσέσκο Ουράρο οι οποίοι δηλώνουν πως η φυγή τους δεν οφείλεται στο ότι άλλαξαν ιδέες, αλλά στην απογοήτευσή τους από την αδυναμία του κόμματος, με το οποίο εξελέγησαν, να δώσει λύση σε σημαντικά προβλήματα της ιταλικής κοινωνίας, όπως η διάσωση του εργοστασίου και των θέσεων εργασίας της χαλυβουργίας Ilva, η μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης και η ενίσχυση των περιφερειών.

Και οι τρεις εκφράζουν την εκτίμησή τους για τη δεύτερη ευκαιρία που τους προσφέρει η Λέγκα προκειμένου να υπηρετήσουν πραγματικά τη χώρα.

Άμεση υπήρξε η αντίδραση του Ντι Μάγιο. «Εάν αυτοί οι άνθρωποι θέλουνε να εγκαταλείψουν το κόμμα γιατί πιστεύουν πως δεν τους δόθηκαν επαρκείς εξουσίες, ας πάνε στη Λέγκα, αλλά να μην λένε μπούρδες στους πολίτες», ανέφερε και πρόσθεσε: «Ας μας πούνε πόσο πάει το κιλό ενός γερουσιαστή για τη Λέγκα. Αυτή είναι συνήθης πρακτική για την “αλλαγή ρούχων” την τελευταία 20ετία κι εμείς, ως M5S, πάντοτε την πολεμούσαμε». «Ας πάνε σπίτι τους, αλλιώς στην επιστολή τους (στον πρόεδρο της Γερουσίας για την αλλαγή στρατοπέδου) ας επισυνάψουν κι έναν τιμοκατάλογο με τις τιμές των αγελάδων στην αγορά», κατέληξε ο Ντι Μάγιο.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2019, 10:06

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει