Κάθειρξη 12 ετών σε 65χρονη για κατασκοπεία υπέρ της ΟυκρανίαςΠρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 29 Μαρτίου 2021, 23:58

Δικαστήριο στην ελεγχόμενη από τη Ρωσία Κριμαία επέβαλε ποινή κάθειρξης 12 ετών στη Ρωσίδα Γκαλίνα Νταβγκαπόλαγια, με την κατηγορία της διενέργειας κατασκοπείας για λογαριασμό της Ουκρανίας.

Η δίκη διεξήχθη, λόγω της φύσης της υπόθεσης, κεκλεισμένων των θυρών.

Η ηλικίας 65 ετών γυναίκα, που είναι σε συντάξιμη ηλικία, κατηγορείται ότι συγκέντρωνε και διαβίβαζε πληροφορίες στις στρατιωτικές μυστικές υπηρεσίες της Ουκρανίας για τη μοίρα αεροπορίας του Ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας.

Η Λουντμίλα Ντενίσοβα, συνήγορος για τα ανθρώπινα δικαιώματα της ουκρανικής Βουλής, δήλωσε ότι η υπόθεση κατά της Νταβγκαπόλαγια ήταν κατασκευασμένη.

«Απευθύνω έκκληση στη διεθνή κοινότητα να χρησιμοποιήσει όλα τα δυνατά μέσα για να αυξήσει τις πιέσεις στη Ρωσία για να απελευθερώσει το συντομότερο δυνατό όλους τους παράνομα κρατούμενους πολίτες της Ουκρανίας και να σταματήσει να ασκεί εναντίον τους τρομοκρατία», έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η ετυμηγορία εκδόθηκε στις 24 Μαρτίου, αλλά το δικαστήριο της Σεβαστούπολης της Κριμαίας, δεν την είχε ανακοινώσει δημόσια μέχρι τη Δευτέρα που την κοινοποίησε στην ιστοσελίδα του.

Η Ρωσία προσάρτησε τη χερσόνησο της Κριμαίας από την Ουκρανία το 2014, κίνηση που καταδίκασε η Δύση επιβάλλοντας ως αντίποινα κυρώσεις.

Στα τέλη Νοεμβρίου του 2019, η Νταβγκαπόλαγια είχε προφυλακιστεί. Στις αρχές του έτους η FSB την μετέφερε στη Μόσχα όπου ακολούθησαν οι ανακριτικές διαδικασίες.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 30 Μαρτίου 2021, 00:00Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει