Κάθειρξη 15 ετών σε έναν από τους πέντε κατηγορουμένους για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιαν Κούτσιακ


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 31 Δεκεμβρίου 2019, 02:08

Σε κάθειρξη 15 ετών καταδικάστηκε, τη Δευτέρα, ένας άνδρας με την κατηγορία ότι «διευκόλυνε» τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιαν Κούτσιακ το 2018, όπως ανέφερε μια εκπρόσωπος των δικαστικών αρχών που ερευνούν την υπόθεση.

Η δολοφονία του 27χρονου Κούτσιακ και της αρραβωνιαστικιάς του, μέσα στο σπίτι τους στα προάστια της Μπρατισλάβας, πυροδότησε μαζικές διαδηλώσεις κατά της διαφθοράς στη Σλοβακία, συγκλονίζοντας την κυβέρνηση. Η υπόθεση αυτή αναμένεται ότι θα βρεθεί στο επίκεντρο των βουλευτικών εκλογών που πρόκειται να διεξαχθούν τον Φεβρούαριο.

Ο Ζόλταν Αντρούσκο, 42 ετών, ήταν ένας από τους πέντε υπόπτους στους οποίους είχαν ασκηθεί διώξεις. Είναι όμως ο μοναδικός που ομολόγησε και δέχτηκε να καταθέσει ως μάρτυρας, προκειμένου να μειωθεί η ποινή του. Η δίκη των υπολοίπων ξεκίνησε στις 19 Δεκεμβρίου και θα συνεχιστεί τον Ιανουάριο. Μεταξύ αυτών είναι και ο επιχειρηματίας Μάριαν Κότσνερ, απάτες του οποίου φέρεται ότι ερευνούσε ο Κούτσιακ.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 56χρονος Κότσνερ διέταξε την εκτέλεση του Κούτσιακ. Ο ίδιος και οι συνεργοί του, αν κριθούν ένοχοι, μπορεί να καταδικαστούν σε ισόβια κάθειρξη.

Ο Αντρούσκο είχε συμφωνήσει με τους εισαγγελείς να εκτίσει κάθειρξη 10 ετών, όμως το δικαστήριο σήμερα απέρριψε αυτήν τη συμφωνία και εισηγήθηκε να του επιβληθεί μεγαλύτερη ποινή. Ο κατηγορούμενος δέχτηκε την απόφαση.

Ο Αντρούσκο, που είναι ιδιοκτήτης πιτσαρίας, ενεπλάκη στην υπόθεση της δολοφονίας μέσω της φίλης του, Αλένα Σουσόβα, η οποία εργαζόταν για τον Κότσνερ. Εκείνη ήταν που του ζήτησε να βρει πληρωμένους δολοφόνους για να σκοτώσουν τον δημοσιογράφο.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 31 Δεκεμβρίου 2019, 02:08

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει