Κάθειρξη 50 ετών στα μέλη αίρεσης που σκότωσαν μια έγκυο και έξι παιδιάΠρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου 2021, 00:20

Ποινές κάθειρξης 50 ετών επιβλήθηκαν στα μέλη μιας αίρεσης του Παναμά που στις 14 Ιανουαρίου 2020 σκότωσαν έξι παιδιά και μια έγκυο σε μια «τελετή εξορκισμού» για να «εκδιώξουν τον δαίμονα».

Το δικαστήριο επέβαλε τη μέγιστη ποινή των 50 ετών κάθειρξης στον καθένα από τους επτά κατηγορουμένους της αίρεσης «Νέο Φως του Θεού», όπως ανακοίνωσε η εισαγγελία.

Δύο άλλα μέλη της σέχτας είχαν καταδικαστεί ήδη σε κάθειρξη 47 ετών, κατόπιν συμφωνίας με τις εισαγγελικές αρχές.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου της Τσανγκινόλα, τα μέλη της αίρεσης έδεσαν τα θύματά τους, μεταξύ των οποίων ήταν και έξι παιδιά ηλικίας από 1 έως 17 ετών και τα σκότωσαν χτυπώντας τα με ξύλα, Βίβλους και ματσέτες, με το πρόσχημα ότι «έβγαζαν τον δαίμονα από μέσα τους». Τα θύματα ήταν μέλη της κοινότητας αυτοχθόνων Νγκαμπέ Μπουγκέ ντ’ Ελ Τερόν.

Η έγκυος οδηγήθηκε δια της βίας στην εκκλησία της αίρεσης και την σκότωσαν μπροστά στα μάτια των πέντε παιδιών της, τα οποία στη συνέχεια ξυλοκοπήθηκαν και αυτά μέχρι θανάτου, μαζί με άλλον ένα ανήλικο.

Πολλοί μάρτυρες της σφαγής, τραυματισμένοι και οι ίδιοι, διέφυγαν και ειδοποίησαν την αστυνομία. Όταν έφτασαν οι αστυνομικοί βρήκαν μέσα στον χώρο λατρείας περίπου 15 δεμένα άτομα, μεταξύ των οποίων ήταν και πολλά παιδιά.

Τα πτώματα των θυμάτων βρέθηκαν αργότερα, ακόμη δεμένα και σε αποσύνθεση, σε έναν ομαδικό τάφο, σε απόσταση μιας ώρας με τα πόδια από την εκκλησία.


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου 2021, 00:21Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει