Κάθετα αντίθετο το Επιμελητήριο Μαγνησίας στο άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή

Με αφορμή το θόρυβο που έχει προκαλέσει το θέμα της λειτουργίας των καταστημάτων Κυριακές και τη δικαιολογημένη αντίδραση του εμπορικού κόσμου αλλά και των εμποροϋπαλλήλων, το Επιμελητήριο Μαγνησίας τονίζει τα εξής :

Είμαστε κάθετα αντίθετοι στο Kυριακάτικο άνοιγμα των καταστημάτων. Το πρόβλημα της αγοράς δεν είναι οι ώρες λειτουργίας των εμπορικών επιχειρήσεων αλλά το ότι δεν υπάρχει αγοραστική δύναμη με αποτέλεσμα η ύφεση να βαθαίνει διαρκώς και τα λουκέτα στις επιχειρήσεις να παίρνουν μορφή χιονοστιβάδας.

Οι ρυθμίσεις που ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης, θεωρούμε ότι είναι σε λάθος κατεύθυνση καθώς έρχονται προς συζήτηση σε μία συγκυρία που είναι εντελώς ακατάλληλη, αφού αυτό που προέχει- την ώρα που η αγορά μαραζώνει -είναι να εφαρμοστούν μέτρα και πολιτικές που θα στηρίζουν την πραγματική οικονομία και θα τονώσουν την αγορά με πραγματικό χρήμα.

Είναι σίγουρο ότι το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές σε περίοδο βαθειάς ύφεσης όχι μόνο δεν θα αυξήσει τον τζίρο των εμπορικών επιχειρήσεων, αλλά θα προκαλέσει και νέα λουκέτα αφενός και αφετέρου θα λειτουργήσει μόνο , προς όφελος εκείνων, που έχουν τον τρόπο και τη ρευστότητα για να αναλάβουν το αυξημένο κόστος λειτουργίας την Κυριακή, όπως είναι οι μεγάλες αλυσίδες πολυκαταστημάτων.

Καλούμε το Υπουργείο Ανάπτυξης να αναθεωρήσει τώρα τη στάση του και να αναλάβει πρωτοβουλίες για την τόνωση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων ώστε να μην πολλαπλασιαστούν τα λουκέτα το αμέσως επόμενο διάστημα.

Είμαστε στο πλευρό του εμπορικού κόσμου και πιστεύουμε ότι το Υπουργείο Ανάπτυξης μπροστά στις δίκαιες αντιδράσεις θα υποχωρήσει, συνειδητοποιώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση το αδιέξοδο που θα έχει δημιουργηθεί «θα βαρύνει» πολιτικά όσους δεν αντιλαμβάνονται τις συνθήκες λειτουργίας της αγοράς και επιμένουν με τις πολιτικές που εισηγούνται να εξυφαίνουν το σχέδιο εξόντωσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει