Κάθε επίσκεψή σας, σε κάθε γωνιά του κόσμου, ήταν μια «λάμψη» από Ελλάδα

«Το 2018 υπήρξε ένας σημαντικός σταθμός για την Προεδρική Φρουρά. Γυρίσατε σχεδόν όλο τον Κόσμο. Και κάθε επίσκεψή σας, σε κάθε γωνιά του κόσμου, ήταν μια “λάμψη” από Ελλάδα. “Λάμψη” Ιστορίας, “λάμψη” Πολιτισμού», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος στον χαιρετισμό του στην κοπή της πίττας της Προεδρικής Φρουράς, μια «όμορφη παράδοση την οποία ακολουθούμε». Και εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι «έτσι θα συνεχίσετε και αυτή την χρονιά και τις επόμενες χρονιές. Γιατί, πέρα από την καθημερινή της αποστολή, έχει και αυτή την συμβολική αποστολή να εκπληρώσει η Προεδρική Φρουρά».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι πλέον η Προεδρική Φρουρά έχει τον Άγιό της: Τον Άγιο Γεώργιο τον Φουστανελά, τονίζοντας πως αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία, «όταν ξέρουμε την σημασία της συμπόρευσης Πολιτείας- Εκκλησίας, Ελλάδας και Ορθοδοξίας».

Επιπλέον, αναφέρθηκε στα δύο Λευκώματα τα οποία εκδίδονται, λέγοντας πως χαίρεται γιατί μέσα από τα, αποτυπώνεται μ΄ έναν τρόπο που ταιριάζει στην Ιστορία της Προεδρικής Φρουράς όλη η παράδοσή της, όλη η πορεία της. «Διότι πρέπει να διαφυλάξουμε αυτές τις μνήμες. Να τις διαφυλάξουμε γιατί μέσα απ΄ αυτές τις μνήμες μπορούμε να εκπέμψουμε αυτό, το οποίο πρέπει να συμβολισθεί και σήμερα και αύριο από εσάς, που είσθε η ψυχή της Προεδρικής Φρουράς», τόνισε.

Εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή του και για το γεγονός ότι το κτίριο σιγά-σιγά συμπληρώνεται μέσα από τις προσπάθειες και όλων των προηγουμένων Προέδρων.

Ευχήθηκε καλή χρονιά στους άνδρες της Προεδρικής Φρουράς και στις οικογένειες, ενώ σε αυτούς που τελειώνουν τη θητεία τους ευχήθηκε στη σταδιοδρομία της ζωής τους ν΄ ακολουθήσουν ένα δρόμο όπως τον οραματίζονται και όπως τους ταιριάζει. «Είμαι βέβαιος ότι η θητεία σας στην Προεδρική Φρουρά είναι μια σημαντική εμπειρία. Σημαντική εμπειρία για το τι σημαίνει Έλληνας και, κυρίως, πώς καθένας μπορεί και πρέπει να επιτελεί την αποστολή του, όποιο κι αν είναι το λειτούργημα ή το επάγγελμα, το οποίο θ΄ ασκήσει στη ζωή του», σημείωσε ο κ. Παυλόπουλος

Το πρωί, τελέστηκε από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών, η καθιερωμένη Δοξολογία για την έναρξη της νέας χρονιάς παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, υπουργών κ.ά.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο ευχές για το Νέο Έτος, από εκπροσώπους της πολιτικής, στρατιωτικής, θρησκευτικής και πνευματικής ηγεσίας

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει