Κάλεσμα αγανακτισμένων Βόλου για την παγκόσμια ημέρα κατά της δικτατορίας των αγορών

Νέο ραντεβού σήμερα, Σάββατο, δίνουν οι Αγανακτισμένοι του Βόλου στις 12:00 στο άγαλμα στην παραλία του Βόλου, ενώ έχουν σχεδιάσει και πορεία διαμαρτυρίας η οποία θα καταλήξει έξω από την Τράπεζα της Ελλάδος, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά της «Δικτατορίας των Αγορών».

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση τους:
“Ληστρικές υφαρπαγές μισθών, συντάξεων, σπιτιών, έκτακτες εισφορές «αλληλεγγύης», ούτε μισό ευρώ για τη Δημόσια Παιδεία, Υγεία και Μεταφορές, ειδικά φορολογικά τέλη για όποιον δε μένει στο δρόμο, έκτακτα μέτρα, κι άλλα μέτρα μέχρι τον τελικό αφανισμό μας.

Για ποιον δανείζονται οι κυβερνήσεις; Σε ποιον στέκονται αλληλέγγυες και επιβάλλουν κι άλλα «χαράτσια»;

Χρόνια τώρα τράπεζες, πολυεθνικές, ιδιωτικά ιδρύματα, η απανταχού διεθνής τοκογλυφία πίνοντας όσο αίμα μας έχει απομείνει πλουτίζουν, καταδικάζοντας όλο τον πλανήτη στην εξαθλίωση, την ανέχεια, την απόγνωση. Οι πολιτικές εξουσίες και η ελληνική κυβέρνηση πουλάνε προστασία σ’ όλον αυτό το συρφετό της οικονομικής μαφίας. Για να συνεχίζει ανενόχλητο αυτό το ανθρωποφάγο καρτέλ κερδοσκόπων να λεηλατεί τις ζωές μας, να διαχειρίζεται το δημόσιο πλούτο, να μας βάζει φυλακή γιατί δεν έχουμε πια να του καταθέσουμε ούτε τον κουμπαρά των παιδιών μας. Η Ελλάδα τα τελευταία δέκα χρόνια έχει δανειστεί με επαχθείς όρους πάνω από 485 δισεκατομμύρια ευρώ από τα οποία πάνω από 400 έχουν πάει στις τράπεζες.

Από ποιον δανείζονται; Σε ποιον δηλώνουν ότι «έχουμε πόλεμο»;

Δανείζονται, δηλαδή κλέβουν όλους εμάς. Τους αναλώσιμους. Εργαζόμενους, Ανέργους, Επισφαλείς, Συνταξιούχους, Φοιτητές, παιδιά που δεν έχουν ακόμη γεννηθεί. Κηρύσσουν τον πόλεμο ενάντια σε όλη την κοινωνία. Μας καθησυχάζουν όμως ότι ο πόλεμος αυτός θα είναι τρυφερός αφού για κάθε οικογένεια θα υπάρχει ένας εργαζόμενος.

Η ζωή μας δε παίζεται στο παγκόσμιο καζίνο σας! Καμιά εθνική συναίνεση στο βωμό των τοκογλύφων!

Συσπειρωνόμαστε και αντιστεκόμαστε πέρα από χρώματα, κόμματα και πάσης φύσεως τερτίπια που ως στόχο έχουν τη συντήρηση αυτού του σάπιου συστήματος. Η οικονομική κατοχή, η δικτατορία των αγορών και το παγκόσμιο λόμπυ της οικονομικής μαφίας θα μας βρει απέναντι της!”

Μπορεί επίσης να σας αρέσει