Κάλεσμα από το Βόλο για πανελλαδικό συντονισμό δράσεων για τον Ρωμανό

Από τη Συνέλευση Κατειλημμένης Πρυτανείας Βόλου – Πορεία την Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ το κείμενο, όπως αναρτήθηκε στο Athens.Indymedia.org:

Από τις 4/12 αλληλέγγυοι-ες στον αγώνα που δίνει ο Νίκος Ρωμανός από τις φυλακές (έχοντας ξεκινήσει απεργία πείνας για να πάρει την εκπαιδευτική άδεια που ακόμα και με το νόμο τους δικαιούται) αποφασίζουν την κατάληψη της πρυτανείας στο Θόλο, ώστε να καταστεί χώρος καθημερινής συνάντησης ανθρώπων και συντονισμού δράσεων αλληλεγγύης.

Έτσι στις 4/12 μοιράζονται χιλιάδες ενημερωτικά κείμενα στην παραλία του Βόλου, σε σχολεία, δημόσιες υπηρεσίες και λαϊκές καλώντας σε πορεία το απόγευμα και στην καθημερινή συνέλευση της κατειλημμένης πρυτανείας. Παράλληλα λειτουργεί μικροφωνική και μεταδίδονται σποτάκια για την υπόθεση.

Στις 5/12 συνεχίσαμε προπαγανδίζοντας την πορεία της 6ης Δεκέμβρη, ημέρα μνήμης της δολοφονίας του Α. Γρηγορόπουλου, αλλά και της εξέγερσης του Δεκέμβρη, σαν μέρα κορύφωσης των δυναμκών δράσεων και της παρουσίας μας στο δρόμο. Την ίδια μέρα όμως έρχεται να βαρύνει και η είδηση της δολοφονίας του εργάτη Χρήστου Ανεστιάδη στην χαλυβουργία-κάτεργο του Μάνεση. Έτσι ως πρώτη δράση στοχοποίησης των αφεντικών και αφύπνησης των πολιτών, γράφεται στο εμπορικό επιμελητήριο από 80 άτομα, το σύνθημα ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ: ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ – ΑΝΕΣΤΙΑΔΗΣ. ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟ ΝΙΚΟ ΡΩΜΑΝΟ και το υπόλοιπο κτήριο βάφεται κόκκινο. Αντίστοιχη παρέμβαση γίνεται και στον εξωτερικό χώρο του πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Τα τοπικά ΜΜΕ, προτίμησαν να παραβρεθούν στην θεαματική κι ανούσια γιορτή του Μπέου, αποσιοπώντας το γεγονός της δολοφονίας του εργάτη.

6/12 το ίδιο μοτίβο με το βάρος να πέφτει στην διοργάνωση της πορείας αλλά και της περιφρούρησης του χώρου. Η πορεία ξεκινάει με το πανό της κατάληψης της πρυτανείας μπροστά να λέει: ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΝΙΚΟ ΡΩΜΑΝΟ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΑΠΟ 10/11, και αριθμεί περί τα 2000 άτομα. Μετά το τέλος της γίνονται οδοφράγματα και επιθέσεις στους μπάτσους και οι λίγοι προσαχθέντες αφέθηκαν σύντομα ελεύθεροι.

7/12 στη συνέλευση καταλήξαμε σε ενα πλαίσιο δράσεων που θα κορυφώνονται με πορεία την Πέμπτη 11/12. Πήραμε επίσης την πρωτοβουλία και καλούμε σε ένα πανελλαδικό συντονισμό για διοργάνωση πορείας την ίδια μέρα.

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΤΕΙΛΗΜΜΕΝΗΣ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑΣ ΒΟΛΟΥ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει