Κάλεσμα για την απεργία της Τετάρτης και ψήφισμα διαμαρτυρίας από τον Εμπορικό Σύλλογο Βόλου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ τη σχετική ανακοίνωση, καθώς και το ψήφισμα διαμαρτυρίας του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου, όπως έφτασαν στο e-Volos.gr:

Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου εκφράζει τη στήριξή του στα δίκαια αιτήματα όλων των κοινωνικών τάξεων, κτηνοτρόφων, αγροτών, εργαζομένων, αυτοαπασχολουμένων ενόψει της Απεργίας που έχει προκηρυχθεί για την Τετάρτη τις 20 Φεβρουαρίου 2013.

Το ΔΣ του ΕΣΒ αποφάσισε για την παρουσία και συμμετοχή μελών της Διοίκησης στις κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν. Επιπλέον, αποφάσισε την επίδοση ψηφίσματος διαμαρτυρίας του εμπορικού κόσμου. Παράλληλα καλούμε τους συναδέλφους στην διαμαρτυρία με την συμμετοχή τους στην πορεία.

Είναι απαραίτητο σε μια περίοδο που στο σύνολό της η ελληνική κοινωνία βρίσκεται υπό τη μέγγενη μιας πρωτοφανούς για τα ευρωπαϊκά δεδομένα λιτότητας, όλες οι κοινωνικές ομάδες να επιδεικνύουν αλληλεγγύη μεταξύ τους. Ο κλάδος του εμπορίου βρίσκεται και αυτός σε μια εξαιρετικά δεινή θέση, έχοντας να αντιμετωπίσει την προσπάθεια ανοίγματος των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου, κάτι που απειλεί άμεσα την οικονομική επιβίωση των Μμε εμπορικών επιχειρήσεων.

Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να μας συνδράμουν στον δύσκολο αγώνα μας που αφορά στο σύνολο της κοινωνίας είτε επιχειρηματίες είτε καταναλωτές, υποστηρίζοντας τα τοπικά καταστήματα. Ο κίνδυνος του κοινωνικού αυτοματισμού είναι πανταχού παρών και πρέπει να ορθώσουμε το ανάστημά μας ενάντια σε αυτόν. Η Κυβέρνηση οφείλει καταλάβει ότι για να ευοδωθεί το εγχείρημα της εξόδου από την κρίση πρέπει να έχει την κοινωνία ως σύμμαχο και όχι ως αντίπαλο.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΒΟΛΟΥ

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ ΕΝΤΟΝΑ & ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

– Δίκαιη φορολογική μεταχείριση,
– Σύγχρονο και σταθερό φορολογικό πλαίσιο,
– Κατάργηση των έκτακτων εισφορών,
– Κατάργηση των αναχρονιστικών διατάξεων του Κ.Β.Σ,
– Μείωση του ΦΠΑ,
– Τακτοποίηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών μας σε περισσότερες από 48 δόσεις και ανάλογα με την φοροδοτική ικανότητα του καθενός,
– Συμψηφισμό των χρεών του Δημοσίου με τις οφειλές των επιχειρήσεων,
– Θέσπιση φορολογικών κινήτρων για τις συνεπείς φορολογικές συμπεριφορές. Τα όποια μέτρα ρύθμισης οφειλών θα πρέπει να συνοδεύονται και από αντιμέτρα έκπτωσης φόρου για τους συνεπείς φορολογούμενους.
– Περίοδος “παγώματος”, όλων των ληξιπρόθεσμων φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων των Μμε επιχειρήσεων
– Πάταξη του παράνομου εμπορίου και της παραοικονομίας
– Στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας
– Ιατροφαρμακευτική κάλυψη σε όλους τους συναδέλφους εμπόρους ανεξαρτήτως οφειλών

ΛΕΜΕ ΟΧΙ
– Στην επιλεκτική απελευθέρωση της αγοράς
– Στην κατάργηση του αφορολόγητου ορίου των εμπόρων
– Στην κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας
– Στα καρτέλ και την ολιγοπώληση της ελληνικής αγοράς
– Στην ανεργία και τα λουκέτα των εμπορικών καταστημάτων

Μπορεί επίσης να σας αρέσει