Κάλεσμα ΠΑΜΕ Μαγνησίας προς τους εργαζόμενους

Όλες και όλοι την Κυριακή 8 Μάη στην Πρωτομαγιάτικη Απεργία και στην Απεργιακή Συγκέντρωση, στις 10.30 π.μ. στην Πλατεία Πανεπιστημίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΡΟΣ τους ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ για ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ και ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΑΞΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΛΑΙΜΗΤΟΜΟ
Όλες και όλοι, την Κυριακή 8 Μάη,
στην Πρωτομαγιάτικη Απεργία και στην Απεργιακή Συγκέντρωση, στις 10:30 π.μ. στην Πλατεία Πανεπιστημίου.

Δίνουμε όλες τις δυνάμεις για την οργάνωση και επιτυχία της 48ωρης απεργίας!

Η σημερινή συνέντευξη Τύπου, η ανοιχτή πρόσκληση σε εργαζόμενους, ελεύθερους επαγγελματίες, επιστήμονες, συνταξιούχους, γυναίκες, μαθητές και φοιτητές, πραγματοποιείται κυριολεκτικά στο παρά ένα της τελικής προσπάθειας της κυβέρνησης και του κεφαλαίου να ολοκληρώσουν το έγκλημα σε βάρος των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων.

Ήδη το σχέδιο νόμου έχει κατατεθεί στις επιτροπές της Βουλής και τις επόμενες μέρες θα συζητηθεί στην ολομέλεια. Από πολύ νωρίς το ΠΑΜΕ είχε καλέσει τους εργαζόμενους, τις συνδικαλιστικές οργανώσεις σε διαρκή επαγρύπνηση και αγώνα χαρακτηρίζοντας κάθε παρέμβαση στο ασφαλιστικό, ως αιτία πολέμου. Το ασφαλιστικό είναι ζήτημα ζωτικής σημασίας για κάθε εργατική – λαϊκή οικογένεια, αφορά τη ζωή μας. Φτάνοντας στην τελική ευθεία καλούμε τους εργαζόμενους σε ξεσηκωμό για να αποτρέψουμε το νέο έγκλημα. Δεν επιτρέπεται να λιποτακτήσει κανείς από αυτή τη μάχη.

Το βαρύ πλήγμα που φέρνουν στο ασφαλιστικό και το φορολογικό δεν αφήνει κανέναν ανέγγιχτο! Έρχεται να εγκατασταθεί πάνω σε όλα τα προηγούμενα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα που ικανοποιούν τις απαιτήσεις της καπιταλιστικής εργοδοσίας για περισσότερα κέρδη, για μεγαλύτερη εκμετάλλευση της εργατικής τάξης.

Ο λογαριασμός που θα κληθούν να πληρώσουν συνταξιούχοι και ασφαλισμένοι από τις νέες ανατροπές που φέρνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με το νέο Ασφαλιστικό είναι ασήκωτος. Όπως προκύπτει από έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, που συνοδεύει το σχέδιο νόμου για το Ασφαλιστικό και κοστολογεί την κάθε διάταξη, οι συνολικές επιβαρύνσεις για συνταξιούχους και εν ενεργεία ασφαλισμένους φτάνουν τα 8,234 δισ. ευρώ μόνο για την επόμενη τετραετία! Οι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι δεν πρέπει να ξεγελαστούν από την άθλια προπαγάνδα της κυβέρνησης περί «δίκαιης» και «ταξικά μεροληπτικής υπέρ των αδυνάτων» μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού συστήματος. Τα στοιχεία αυτά καταρρίπτουν τους μύθους της κυβέρνησης ότι με το νόμο που κατέθεσε προστατεύει δήθεν το μεγαλύτερο μέρος των συνταξιούχων, και μάλιστα τους πιο αδύναμους.

Το αντίθετο ακριβώς συμβαίνει. Το σχέδιο νόμου δεν αφήνει κανέναν αλώβητο. Χτυπάει αλύπητα τους συνταξιούχους και ασφαλισμένους όλων των Ταμείων. Ειδικά στους χαμηλοσυνταξιούχους η επίθεση παίρνει χαρακτηριστικά εξανδραποδισμού τους. Πιο συγκεκριμένα:

· Σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ. Η κατάργηση του ΕΚΑΣ, κλιμακώνεται από το 2016 μέχρι το 2019.
· Μείωση συντάξεων στους νέους συνταξιούχους, εξαιτίας του νέου τρόπου υπολογισμού τους.
· Κατάργηση της κατώτατης σύνταξης: Στο νέο αντιασφαλιστικό τερατούργημα η τωρινή κυβέρνηση καταργεί την κατώτερη σύνταξη. Οδηγεί σε απόγνωση μελλοντικούς συνταξιούχους που με 15 χρόνια Ασφάλισης θα πρέπει να ζήσουν με 346 ευρώ εθνική σύνταξη και ένα ελάχιστο πρόσθετο ποσό από την ανταποδοτική. Το τελικό ποσό θα είναι μικρότερο ακόμα και από 486 ευρώ κατώτερη σύνταξη που χορηγούσε το ΙΚΑ, δηλαδή μείωση 14,63%. Επίσης γίνονται χειρότερες οι προϋποθέσεις που μπαίνουν για τις αναπηρικές συντάξεις.
· Μείωση συντάξεων θανάτου (χηρείας), λόγω των νέων αυστηρότερων προϋποθέσεων.
· Περικοπή συντάξεων λόγω μείωσης του ανώτερου ποσού εισοδήματος από συντάξεις που μπορεί να λάβει κάποιος συνταξιούχος.
· «Πάγωμα» συντάξεων λόγω της μη καταβολής αυξήσεων σε υφιστάμενους συνταξιούχους.
· Μείωση οικογενειακών παροχών στους νέους συνταξιούχους
· Μείωση επικουρικών συντάξεων στους υφιστάμενους συνταξιούχους και στους νέους συνταξιούχους.
· Περικοπές στα εφάπαξ και στα μερίσματα δημοσίων υπαλλήλων

· Αύξηση των εισφορών για τις επικουρικές συντάξεις στους μισθωτούς και στους άλλους ασφαλισμένους που έχουν επικουρική ασφάλιση.
· Αύξηση εισφορών στους αγρότες στους αυτοαπασχολούμενους και στους ελεύθερους επαγγελματιες.
· Αύξηση ορίου ασφαλιστέων αποδοχών.

Οι απώλειες αυτές, που θα εκφραστούν το αμέσως επόμενο διάστημα είτε ως περικοπές συντάξεων και άλλων παροχών είτε ως αύξηση των εισφορών, προστίθενται στα ποσά που αφαιρέθηκαν τα προηγούμενα χρόνια, οδηγώντας στη φτώχεια τη μεγάλη πλειοψηφία των σημερινών συνταξιούχων. Είναι επίσης περικοπές που συμπληρώνουν το πετσόκομμα των εισοδημάτων για όλους τους εργαζόμενους, φέρνοντας «ίσα βάρκα, ίσα νερά» μισθούς και συντάξεις, προκειμένου να υπηρετηθούν η ανταγωνιστικότητα και η κερδοφορία του κεφαλαίου.

Ιδιαίτερα οι νέοι εργαζόμενοι, που σήμερα υποφέρουν από τις εργασιακές σχέσεις – λάστιχο και τους μισθούς πείνας, από την εναλλαγή ανεργίας – «απασχόλησης», καταδικάζονται στην ανασφάλεια και την αβεβαιότητα για τη ζωή και το μέλλον τους.

Και από πάνω έρχεται νέα άγρια φορολογία για τις εργατικές και λαϊκές οικογένειες, την ίδια στιγμή που φοροαπαλλάσσονται με διάφορες τροπολογίες βιομήχανοι, εφοπλιστές, μεγαλοεπιχειρηματίες.

Αυτή η αντεργατική – αντιλαϊκή βαρβαρότητα δεν έχει τέλος! Παζαρεύουν νέα μέτρα. Η κυβέρνηση μαζί με τα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο έχουν συμφωνήσει για απελευθέρωση των απολύσεων, νέα μείωση μισθών και μεροκάματων, περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης, πλειστηριασμούς για τα σπίτια του λαού.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, η εργατική πρωτομαγιά και τους νεκρούς της τάξης μας δεν μπορεί να αποτελέσει καμιά τυπική επετειακή εκδήλωση.

Δίνουμε την απάντηση που αρμόζει, όπως εμείς ξέρουμε, στην άθλια ενέργεια της κυβέρνησης να στείλει σε πολυήμερη αργία τους εργαζόμενους και στην ουσία να ακυρώσει την πρωτομαγιάτικη απεργία, με την απόφασή της για μεταφορά της Πρωτομαγιάς στις 3 Μάη.

Τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά, τους χιλιάδες επώνυμους και ανώνυμους που πάλεψαν σκληρά με τα αφεντικά και το κράτος τους σε όλο τον κόσμο για τις μεγάλες κατακτήσεις του 20ου αιώνα, οργανώνοντας εδώ και τώρα την πάλη των εργαζόμενων με μοναδικό κριτήριο την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας!

Συνεχίζουμε τις αγωνιστικές παραδόσεις του κινήματός μας, βαδίζουμε τον ίδιο δρόμο που χαράχτηκε από το Σικάγο του 1886 ως τη Θεσσαλονίκη του 1936 και την Καισαριανή του 1944, μέχρι τις μέρες μας!
· Δυναμώνουμε την οργάνωσή μας, την ταξική ενότητά μας!
· Δυναμώνουμε την εργατική αλληλεγγύη. Είναι το δικό μας όπλο!
· Παλεύουμε για δουλειά για όλους με πλήρη δικαιώματα στη βάση των σύγχρονων αναγκών μας!
· Οργανώνουμε τη 48ωρη απεργία – κλιμακώνουμε τον αγώνα μας απέναντι στο νέο νομοσχέδιο. Να μην περάσει το νέο έγκλημα! Δε θα παραδώσουμε την ασφάλιση στα κοράκια των ασφαλιστικών εταιρειών που καραδοκούν! Δεν παραιτούμαστε από τα δικαιώματά μας, τη ζωή μας, τον κόπο, τον ιδρώτα και το αίμα μας!
· Καμία συμμετοχή, καμία εμπλοκή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Απειθαρχία στις συνθήκες της ΕΕ, στο Δουβλίνο και τη Σένγκεν. Άσυλο στους πρόσφυγες και ταξιδιωτικά έγγραφα για να ταξιδέψουν όπου επιθυμούν. Να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, να δημιουργηθούν ανθρώπινοι ανοιχτοί χώροι φιλοξενίας. Νομιμοποίηση των μεταναστών που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας και έχουν αποκτήσει βιοτικούς δεσμούς.

Με την εργατική τάξη στην πρωτοπορία, με την κοινωνική – λαϊκή συμμαχία μας, προχωράμε μπροστά για το μέλλον που μας ανήκει, για τη μεγάλη υπόθεση της απελευθέρωσης των εργατών και των καταπιεσμένων από τα δεσμά της εκμετάλλευσης.

789.jpg

Μπορεί επίσης να σας αρέσει