Κάλεσμα σε παλιούς Οδηγούς απευθύνει το Τ.Τ. Βόλου του Σ.Ε. Οδηγισμού

Την Ημέρα Σκέψης στις 22 Φεβρουαρίου

“Με σύνθημα «Ενώνουμε το χθες με το σήμερα για να υπάρχει αύριο» το Τοπικό Τμήμα Βόλου του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού απευθύνει κάλεσμα στα παλιά του μέλη, για να ζήσουν και πάλι μαζί την κορυφαία γιορτή που είναι η Παγκόσμια Ημέρα Σκέψης και θα τιμηθεί με ειδική εκδήλωση την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου, στις 6.00 το απόγευμα, στο Σπίτι της Οδηγού (Ι. Καρτάλη 26)”, τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση, η οποία συνεχίζει ως εξής:

“Όπως είναι γνωστό κάθε χρόνο στις 22 Φεβρουαρίου οι Οδηγοί σε όλον τον κόσμο σκέφτονται ο ένας τον άλλον και προσφέρουν την ευχαριστία και την εκτίμησή τους για την Παγκόσμια Φιλία που βρίσκουν στον Οδηγισμό. Η ημέρα δεν επελέγη τυχαία, καθώς η 22α Φεβρουαρίου είναι η κοινή ημέρα γενεθλίων του Λόρδου Baden Powel, ιδρυτή του Προσκοπισμού και της γυναίκας του Olave, που υπήρξε η Παγκόσμια Αρχιοδηγός.

Το Τοπικό Τμήμα Βόλου του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, που λειτουργεί από το 1938, επέλεξε την σημαντική αυτή η ημέρα για την επανένωση των παλιών του μελών με στόχο την ενεργοποίησή τους σε όλες τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες για την ενδυνάμωση της Οδηγικής ιδέας, που κρίνεται απαραίτητη όσο ποτέ, λόγω δυσμενών συνθηκών που ισχύουν στη χώρα.

Παλιά και νεότερα μέλη του Οδηγισμού θα θυμηθούν και θα θυμίσουν τις μοναδικές στιγμές που βίωσαν στην κοινή οδηγική τους ζωή: στις ομάδες, στις κατασκηνώσεις, στα παιχνίδια πόλης, σε δράσεις και δραστηριότητες που άνοιξαν ορίζοντες και όρισαν τις ζωές τους που γέμισαν από αρχές και αξίες.

Η κοινή μνήμη καλείται να γίνει κοινή δράση για να αποδείξει «Μια φορά Οδηγός για πάντα Οδηγός», πιστοποιώντας ότι είναι «ένας κρίκος γερός, δυνατός» που ενώνει για πάντα όσους βίωσαν και ενστερνίστηκαν το Οδηγικό πνεύμα, που είναι έμπλεο εθελοντικής δράσης με κεντρικό σύνθημα «έσω έτοιμος»”.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει