Κάλεσμα στην αποψινή συγκέντρωση στην πλατεία Αγ. Νικολάου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση του Συνδικάτου Εργατουπαλλήλων Μετάλλου Ν. Μαγνησίας “Μήτσος Παπαρήγας”, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Με πρωτοβουλία του Συνδικάτου Μετάλλου “Μήτσος Παπαρηγας” πραγματοποιήθηκε σύσκεψη σωματείων με θέμα

α) Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων σ’ όλους τους εργαζόμενους που οφείλονται.
β) Μέτρα προστασίας των ανέργων.

Στην σύσκεψη αποφασίστηκε η πραγματοποίηση συγκέντρωσης την Πέμπτη 27 Φλεβάρη στις 6:30 το απόγευμα στην πλατεία Αγίου Νικολάου για την αγωνιστική διεδκίκηση των δύο αυτών σοβαρών αιτημάτων.

Εκατοντάδες αν όχι χιλιάδες εργαζόμενοι απ’ όλους τους κλάδους βρίσκονται σήμερα απλήρωτοι για μεγάλο χρονικό διάστημα(ΚΙΟΛΕΙΔΗΣ, ΛΕΜΟΝΙΑΣ, διάφορες βιοτεχνίες, εργαζόμενοι σε ιδιωτικές κλινικές, καθαρίστριες, εμπόριο και υπηρεσίες) δυσχεραίνοντας σοβαρά την επιβίωση των οικογενειών τους. Οι εργοδότες αποθρασυμένοι και έχοντας στο πλευρό τους την κυβέρνηση και τους νόμους που ψηφίζει κάνουν πράξη το “θα σε πληρώνω όποτε θέλω, αν θέλω και όσο θέλω”. Αυτήν την νέα κόλαση εργασιακών σχέσεων επιτάσει η ανάκαμψη που ευαγγελίζονται Κυβέρνηση-Βιομήχανοι-Ε.Ε. και είναι βούτυρο για την κερδοφορία τους.

Οι χιλιάδες άνεργοι (η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων δεν επιδοτείται με τα ψίχουλα των 360 ευρώ) βρίσκονται σε ακόμη χειρότερη θέση από τους απλήρωτους εργάτες. Καθημερινή είναι σχεδόν η παρουσία των ταξικών συνδικάτων για επανασύνδεση νερού, ρεύματος, αποφυγή πλειστηριασμών καθώς και έκφραση αλλυλεγγύης με όλους τους τρόπους, στους άνεργους και απλήρωτους εργάτες.

Στην σκληρή αυτή πραγματικότητα που βιώνουν οι συνάδελφοι μας η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου Βόλου σφυρίζει αδιάφορα αφού μέχρι σήμερα δεν έχει φέρει προς συζήτηση για να παρθεί απόφαση την επερώτηση της Λαικής Συσπείρωσης που κατατέθηκε στις 3-12-13 και ζητα να παρθούν συγκεκριμένα μέτρα προστασίας και ανακούφισης των απλήρωτων και άνεργων εργαζομένων όπως:
τη μη πληρωμή των δημοτικών τελών
τη μείωση κατά 50% έως και πάγωμα στα τέλη ύδρευσης με ταυτόχρονη απαγόρευση διακοπής νερού.
Πρόσβαση στους παιδικούς σταθμούς για τα παιδιά των άνεργων και απλήρωτων χωρίς τροφεία.
Επίδομα θέρμανσης για το χειμώνα.

Οι απλήρωτοι, οι άνεργοι, οι εργαζόμενοι, η νεολαία μας, οι γυναίκες, οι αυτοαπασχολούμενοι μπορούμε με την οργανωμένη διεκδίκηση και πάλη μας να πετύχουμε άμμεσες λύσεις που θα ανακουφίζουν το λαό μας. Παράλληλα όμως να ανοίξουμε και το δρόμο για μια ανάπτυξη που θα ικανοποιεί τις ανάγκες των εργαζομένων και όχι την κερδοφορία των καπιταλιστών.

Καλούμε όλους τους απλήρωτους, τους άνεργους και ιδιαίτερα τους εργαζόμενους να συμμετέχουν δυναμικά στη συγκέντρωση την Πέμπτη 27 Φλεβάρη στις 6:30 στην πλατεία Αγίου Νικολάου.

Τη συγκέντρωση στηρίζουν και συμμετέχουν τα σωματεία:
1) Συνδικάτο Ο.Τ.Α. Μαγνησίας
2) Συνδικάτο Τροφίμων-Ποτών Γάλακτος
3) Ένωση τύπου χάρτου Μαγνησίας
4) Σωματείο Καρ-φουρ Μαρινόπουλος
5) Σωματείο Coca-Cola
6) Δ.Α.Σ. Ο.Τ.Α.
7) Σωματείο Καθαριστών-Καθαριστριών Μαγνησιάς
8) Σύλογος Συνταξιούχων Μαγνησίας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει