Κάλεσμα συμπαράστασης στους κατοίκους της Χαλκιδικής από Οικολόγους Πράσινους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr

ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΧΡΥΣΟΥ – ΟΧΙ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ – ΟΧΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΠΛΗΓΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ


Κάλεσμα συμπαράστασης στους κατοίκους της Χαλκιδικής, Κυριακή 24 Νοεμβρίου στις 11.00 πμ στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας


Ο αγώνας κατά των εξορύξεων χρυσού στη Χαλκιδική ξεκίνησε και κλιμακώνεται ως αγώνας για την επιβίωση των κατοίκων στη γη που τους ανήκει. Αγώνας για το αυτονόητο: για την προστασία της περιοχής από την περιβαλλοντική υποβάθμιση, για τη δημοκρατία, για την ανάπτυξη σε μια άλλη κατεύθυνση από αυτή που οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές των τελευταίων κυβερνήσεων (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ ή συγκυβέρνησης) προσπαθούν να επιβάλλουν πάση θυσία.

Όμως, το πρόβλημα των εξορύξεων ορυκτού πλούτου δεν το αντιμετωπίζει μόνο η Χαλκιδική. Το ίδιο αντιμετωπίζει το Κιλκίς και η Θράκη, αλλά και η Στερεά Ελλάδα με τους βωξίτες Οίτης και Γκιώνας. Είναι ένα πρόβλημα πολυδιάστατο και, αφού στην ουσία αφορά το μοντέλο ανάπτυξης που προσπαθεί η κυβέρνηση να επιβάλλει στη χώρα, είναι κυρίως θέμα οικονομικό και πανελλαδικής σημασίας. Και μας αφορά όλους!


Είναι εύλογο η πανελλαδική του διάσταση να άρχισε να διαφαίνεται μόνο πρόσφατα μετά τα βίαια γεγονότα στις Σκουριές Χαλκιδικής, αφού αυτά – λόγω της αστυνομοκρατίας, των μεθόδων που χρησιμοποίησε το ΥΠΡΟΠΟ και η ΕΛΑΣ και του αυταρχισμού της κυβέρνησης – ήταν αρκετά να πυροδοτήσουν αντιδράσεις στο πανελλήνιο. Ακριβώς, όμως, λόγω αυτής της δημοσιότητας δεν δόθηκε ικανός χρόνος στο μέσο τηλεθεατή ή αναγνώστη να ασχοληθεί με το γιατί οι τοπικές κοινωνίες όπου σχεδιάζονται εξορύξεις αντιδρούν στην επένδυση και τώρα συμπολίτες μας κατηγορούνται ως και μέλη εγκληματικής οργάνωσης, βάσει της θεωρίας των δύο άκρων.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι, συμπαραστεκόμενοι για ακόμη μια φορά στο δίκαιο και ειρηνικό αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής, συμμετέχουμε στην Πρωτοβουλία αλληλεγγύης στον αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής που διοργανώνει την υποδοχή του Καραβανιού αλληλεγγύης και ενημέρωσης στο Βόλο και καλούμε τους συμπολίτες μας στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Κορδάτος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας την Κυριακή 24 Νοεμβρίου και ώρα 11.00, προκειμένου να ενημερωθούν για το θέμα από αυτούς που το βιώνουν καθημερινά. Γιατί η αληθινή ενημέρωση μπορεί να γιγαντώσει το κίνημα συμπαράστασης και να δικαιώσει τον αγώνα!

Οι θέσεις και οι παρεμβάσεις των Οικολόγων Πράσινων για τις εξορύξεις χρυσού εδώ: http://opgold.ecogreens-gr.org/

Μπορεί επίσης να σας αρέσει