Κάλεσμα σωματείων της Μαγνησίας στη μεγάλη παλλαϊκή διαδήλωση των εργατών στο Κιλελέρ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Στο Κιλελέρ, στις 15 Μάρτη, ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ, εργάτες, αυτοαπασχολούμενοι, φτωχοί αγρότες. Στέλνουμε από τη Θεσσαλία ΕΝΑ ΠΑΛΛΑΪΚΟ μήνυμα αντεπίθεσης, αξιοπρέπειας, αγώνα!

Η εργατική τάξη δε χρωστά καμιά ανοχή και αναμονή σε καμιά κυβέρνηση. Έχουμε γνωρίσει στο πετσί μας πως οι ανοχές και αναμονές μας οδηγούν μονό σε χάσιμο πολυτίμου χρόνου για εμάς και σε κέρδισμα χρόνου για τη μεγαλοεργοδοσια, το κεφαλαίο, τα μονοπώλια.

Όποιος εργάτης και άνεργος σκέφτεται : «τι μπορούμε να κάνουμε;» και βλέπει μόνο μαύρο και καταχνιά, του λέμε να μην απογοητεύεται. Υπάρχει το ταξικό εργατικό κίνημα, τα σωματεία, οι επιτροπές αγώνα, οι Ομοσπονδίες που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ και που στις σημερινές συνθήκες σηκώνουν το βάρος της οργάνωσης και της διεκδίκησης των απωλειών που είχε η εργατική τάξη όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Δεν θα ζήσουμε με ψίχουλα! Τώρα όλοι πρέπει να σηκώσουν τις γροθιές τους και να οργανώσουμε την πάλη μας για κατάργηση των εφαρμοστικών νόμων, ανάκτηση των απωλειών που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια.

Οι ανάγκες μας, οι ανάγκες των εργατικών και λαϊκών οικογενειών είναι πάνω απ’ όλα και στην πρώτη γραμμή των διεκδικήσεών μας.

Είναι η μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους και πριν απ’ όλα για τα παιδιά μας και σήμερα και αύριο. Δουλειά με συνθήκες ανθρώπινες, με αποκατάσταση των σταθερών συνθηκών εργασίας και ασφάλειας, με κατοχύρωση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Ελάχιστη βάση: 5θήμερο, 8ωρο, 40ωρο.

Ικανοποιητικούς μισθούς, μεροκάματα και συντάξεις που θα καλύπτουν τις βασικές ανάγκες των οικογενειών μας, θα διασφαλίζουν ένα αξιοπρεπές βιοτικό επίπεδο και θα κατοχυρώνονται με ΣΣΕ.

Κάλυψη με κοινωνική ευθύνη των βασικών αναγκών των οικογενειών μας σε Υγεία, Εκπαίδευση, κατοικία, φροντίδα για τα νέα ζευγάρια και τα παιδιά τους, τις γυναίκες και για τους ηλικιωμένους.

Εξασφάλιση του απαραίτητου ελεύθερου χρόνου για ξεκούραση, αναψυχή, διακοπές με τις απαραίτητες κοινωνικές υποδομές που θα επιτρέπουν στους εργαζόμενους να συμμετέχουν και να απολαμβάνουν τα αγαθά του πολιτισμού που οι ίδιοι με τη δουλειά μας δημιουργούμε.

Όλοι στο Κιλελέρ. Στη μεγάλη παλλαϊκή διαδήλωση των εργατών, των αυτοαπασχολούμενων, των φτωχών αγροτών. Τα λεωφορεία θα αναχωρήσουν στις 11 π.μ. από το Δημαρχείο του Βόλου.

Το κάλεσμα υπογράφουν τα σωματεία:

Συνδικάτο Μετάλλου Ν. Μαγνησίας Μήτσος Παπαρήγας, Σωματείο Εργαζομένων Coca – cola 3Ε, Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών Ν. Μαγνησίας, Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου Ν. Μαγνησίας, Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας, Σωματείο Εργαζομένων Μαρινόπουλου Ν. Μαγνησίας, Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις Ν. Μαγνησίας ΙΚΑ – ΟΑΕΕ – ΝΑΤ, Σωματείο Καθαριστριών Ν. Μαγνησίας, Σύλλογος Θερμοϋδραυλικών Εγκαταστάσεων Ν. Μαγνησίας, Σύλλογος Φοιτητών Νηπιαγωγών Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Σύλλογος Ιστορικού – Αρχαιολογικού Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Σύλλογος Φυτικής Παραγωγής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει