Κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα Ανέργων Εκπαιδευτικών στην παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 1 Σεπτέμβρη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση,όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Συναδέλφισσα, Συνάδελφε,

Ξέρεις πολύ καλά πώς είναι να γυρνάς όλη την Ελλάδα για ένα πετσοκομμένο μισθό, να περιμένεις σε μια λίστα ανέργων φάσεις προσλήψεων από Σεπτέμβρη μέχρι Μάρτη, να παρακαλάς τα φροντιστήρια (και όχι μόνο) για ψίχουλα, να μετράς την ανεργία σου με πεντάμηνα.

Κι όσο σε καταδικάζουν στην ανεργία και την αβεβαιότητα, χιλιάδες μαθητές χάνουν ώρες μαθημάτων λόγω της έλλειψης εκπαιδευτικών στα σχολεία! Μόλις την περσινή σχολική χρονιά 60.000 προνήπια πετάχτηκαν έξω από τα νηπιαγωγεία, με την προτεραιότητα που δόθηκε στη στελέχωση του πρωινού ωραρίου (εγκύκλιος Αρβανιτοπούλου) πολλά ολοήμερα τμήματα δε λειτούργησαν, πολλά σχολεία έκλεισαν και συγχωνεύτηκαν, οι μαθητές στοιβάχτηκαν σε «κοπάδια» των 30, ενώ οι προσλήψεις στο πρόγραμμα της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης στη δευτεροβάθμια πραγματοποιήθηκαν 2,5 μήνες πριν τις Πανελλαδικές Εξετάσεις!!!

Για φέτος το Υπουργείο Παιδείας εξαγγέλλει ότι τα κενά εκπαιδευτικών είναι ήδη 22.500, ενώ οι εξασφαλισμένες προσλήψεις (αναπληρωτών πάντα) είναι 19.500(από αυτές οι 14.500 μέσω ΕΣΠΑ). Τις 3.000 θέσεις που υπολείπονται, το υπουργείο Παιδείας σχεδιάζει να τις καλύψει με «μπαλώματα», δηλαδή με παράλληλες αναθέσεις μαθημάτων. Με άλλα λόγια οι εκπαιδευτικοί θα καλούνται να διδάσκουν και άλλα μαθήματα, με ό, τι αυτό συνεπάγεται για την παρεχόμενη γνώση και τις συνθήκες εργασίας, ενώ 3.000 συνάδελφοι θα προστεθούν στις ουρές της ανεργίας. Ακόμη, συζητούν περικοπές διδακτικών αντικειμένων μέσω της εισαγωγής μίας ώρας μελέτης στις τάξεις Α’-Δ’ του Δημοτικού, περικοπές στο πρόγραμμα της Παράλληλης Στήριξης για μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Στο μεταξύ, σε συνεντεύξεις του σε εφημερίδες και ραδιοφωνικούς σταθμούς ο Υπουργός Παιδείας επαναλαμβάνει την ανάγκη διεξαγωγής ΑΣΕΠ και μόνιμων διορισμών, μεταθέτοντάς τα για το 2015. Οι δηλώσεις περί μόνιμων διορισμών, στο πλαίσιο μίας συγκεκριμένης πολιτικής που με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο κατακρεουργεί τα εργασιακά μας δικαιώματα καθώς και το δικαίωμα των παιδιών στη μόρφωση δεν αποτελούν παρά ευχολόγια και εμπαιγμό.

Οι ανάγκες της εκπαίδευσης δεν είναι πεντάμηνες, ούτε καλύπτονται με μπαλώματα! Μας απασχολούν με ελαστικές σχέσεις εργασίας γιατί έτσι είμαστε πιο φθηνοί, πιο ευέλικτοι, πιο φοβισμένοι! Το 82% των αναπληρωτών που προσλήφθηκαν την περασμένη χρονιά ήταν μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ, μόνο το 8% από το Υπουργείο. Ας μην ξεχνάμε τους 7.200 εργαζόμενους στα σχολεία (κοινωνικούς λειτουργούς, λογοθεραπευτές κ.τ.λ.) που δούλεψαν με 5μηνα προγράμματα ΕΣΠΑ-ΟΑΕΔ και τους συναδέλφους των ΕΠΑΛ-ΙΕΚ που προσλαμβάνονται πλέον με μπλοκάκι! Κι όσοι από εμάς δούλεψαν σε ιδιωτικά εκπαιδευτήρια είδαν με τα περσινά προγράμματα του ΕΣΠΑ-ΟΑΕΔ ότι από τον φθηνό εργαζόμενο προτιμότερος για τον εργοδότη είναι ο τζάμπα εργαζόμενος.

Ταυτόχρονα, ξεκινάει η αξιολόγηση, με την οποία, εκτός των άλλων, δρομολογούνται προσλήψεις μέσω δήμων και μέσω των διευθυντών-manager στα σχολεία-επιχειρήσεις. Κι όλα αυτά γιατί; Γιατί αυτό είναι το «νέο σχολείο» των μισοάνεργων εκπαιδευτικών και των αμόρφωτων παιδιών. Γιατί αυτό είναι το σχολείο που χρειάζονται Ευρωπαϊκή Ένωση και επιχειρηματικοί όμιλοι.

Η Ε.Ε. και οι βιομήχανοι, άλλωστε, δρομολογούν όλες αυτές τις εξελίξεις μαζί με τις κυβερνήσεις που τους έχουν για θεό, τους στηρίζουν και θα τους στηρίζουν, όσα πρόσωπα κι αν αλλάξουν. Στο πλάι τους και οι συνδικαλιστικές πλειοψηφίες του κλάδου που χρόνια τώρα ξεπουλάνε τη ζωή μας βάζοντας πλάτη στην γιγάντωση της ανεργίας και της ελαστικής εργασίας, είτε σφυρίζοντας αδιάφορα μπροστά στο αίτημα για μόνιμη και σταθερή δουλειά, είτε συνθέτοντας από κοινού με υπουργείο το μόρφωμα του «νέου σχολείου».

Αυτοί ορίζουν διαφορετικές σχέσεις εργασίας για το ίδιο εκπαιδευτικό έργο και σπέρνουν διχόνοιες. Θέλουν να στρέφεται ο εκπαιδευτικός με προϋπηρεσία ενάντια στον εκπαιδευτικό χωρίς προϋπηρεσία, ο αναπληρωτής Ειδικής Αγωγής ενάντια στον αναπληρωτή Γενικής Αγωγής και δε συμμαζεύεται, μα κανείς να μην στρέφεται ενάντια στους πραγματικούς υπαίτιους.

ΕΛΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕ:

· ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΜΟΝΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ.
· Μαζικούς διορισμούς για κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία.
· Καμία κατάργηση-συγχώνευση σχολικής μονάδας. Όχι στα 30αρια τμήματα. Αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σχολείο.
· Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους χωρίς τους περιορισμούς της ισχύουσας σήμερα νομοθεσίας που έχουν σαν αποτέλεσμα το μεγαλύτερο μέρος των ανέργων να στερείται του επιδόματος.
· Αύξηση του επιδόματος στα 600ευρώ, δηλαδή στο 80% του μισθού με επαναφορά του βασικού μισθού στα 715ευρώ και παράλληλη κατάργηση όλων των νόμων που ακύρωσαν τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας.
· Το διάστημα της ανεργίας να αναγνωρίζεται σαν συντάξιμος χρόνος.
· Πλήρης, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, με ανανέωση των βιβλιαρίων του ΙΚΑ και των άλλων Ταμείων, για όλους τους ανέργους και τις οικογένειές τους.
· Απαγόρευση της διακοπής παροχής ύδρευσης, ρεύματος και σταθερού τηλεφώνου.
· Κατά το διάστημα της ανεργίας οι άνεργοι να καταβάλλουν κατά 30% μειωμένα τα τιμολόγια της ΔΕΗ και των σταθερών τηλεφώνων.
· Να παρέχεται δωρεάν νερό από τη ΔΕΥΑΜΒ για όλο το διάστημα της ανεργίας τους.
· Απαλλαγή των ανέργων από τα δημοτικά τέλη.
· Δωρεάν κάρτα απεριορίστων διαδρομών για τα μέσα μαζικής μεταφοράς.
· Ένταξη των ανέργων σε πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.
· Δωρεάν πρόσβαση στους δημόσιους και δημοτικούς βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς.
· Οι φοιτητές και σπουδαστές των οποίων οι γονείς είναι άνεργοι να δικαιούνται πλήρη κάλυψη των σπουδών τους, επίδομα στέγασης και δωρεάν σίτισης, εφόσον δεν τους παρέχεται δωρεάν σίτιση και στέγαση σε φοιτητική εστία.
· Πάγωμα των δανείων γι α όλο το διάστημα της ανεργίας. Απαγόρευση κάθε πράξης αναγκαστικής εκτέλεσης σε βάρος κύριας και δευτερεύουσας κατοικίας.
· Επιδότηση ενοικίου στην κύρια κατοικία για κάθε οικογένεια ανέργων.
· Να δοθεί έκτακτο κονδύλι στο Δήμο που θα καλύψει τις εξής ανάγκες: τη σίτιση των μαθητών στα σχολεία, την κάλυψη της θέρμανσης σε κάθε σχολείο, ην κάλυψη της θέρμανσης στις οικογένειες των ανέργων, την πληρωμή κομμένου ρεύματος, δωρεάν μεταφορές και άλλα μέτρα για τη στήριξη άνεργων οικογενειών.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
ΔΕΥΤΕΡΑ 1 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ, 13:00
ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ (Γ. Καρτάλη 74)
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΝΕΡΓΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6986047535

Μπορεί επίσης να σας αρέσει