Κάλεσμα της Λαϊκής Αντίστασης-ΑΑΣ Βόλου για την απεργία στις 3 Δεκεμβρίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προχωρά την επίθεσή της ενάντια στο λαό, όπως απαιτούν τα ξένα και ντόπια αφεντικά, όπως απαιτούν οι ιμπεριαλιστές της ΕΕ και του ΔΝΤ, με το 3ο «μνημόνιο».

Σε ευθεία βολή βρίσκεται τώρα το δικαίωμα στην ασφάλιση, την περίθαλψη και τη σύνταξη! Ένα δικαίωμα για όλους τους εργαζόμενους. Ένα δικαίωμα το οποίο οι εργαζόμενοι το έχουν πληρώσει για δεκαετίες με την ίδια τη δουλειά τους και με τον κλεμμένο ιδρώτα τους!

Ένα δικαίωμα απ΄ το οποίο θέλουν να παραιτηθεί ο κάθε εργαζόμενος, και το οποίο θα πρέπει να θεωρείται από εδώ και στο εξής ως ένα «επίδομα» που θα αποτελεί «ατομική» υπόθεση του εργαζόμενου.
Στο δρόμο που χάραξαν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ τα προηγούμενα χρόνια, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με τα μέτρα Κατρούγκαλου, μειώνει περισσότερο τη βασική σύνταξη πείνας («εθνική» την ονομάζουν) στα 382 ευρώ, εισάγει τη λογική της λεγόμενης «ανταποδοτικής σύνταξης»,νέο υπολογισμό του ύψους των συντάξεων (ενδεχόμενα και επαναϋπολογισμό των ήδη παρεχόμενων συντάξεων !) που θα οδηγήσει σε μεγάλη περικοπή τους, αυξάνει τα όρια ηλικίας. Μπροστά στην κατάσταση αυτή, η μοναδική διέξοδος για το λαό, τους εργαζόμενους, τους άνεργους, είναι η δική τους πάλη, η δική τους αντίσταση και διεκδίκηση.

Η ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στη γενική απεργία της 3ης Δεκέμβρη αλλά και ν’ αναπτύξουν αγώνες, αντιστάσεις και διεκδικήσεις σε χώρους δουλειάς, σπουδών, στις συνοικίες, σε πόλεις και χωριά. Για να υπερασπίσουν κατακτήσεις και δικαιώματα, αλλά και τους ίδιους τους όρους της ζωής τους.

Για ν΄ ανατραπεί η αντιλαϊκή – αντεργατική επίθεση κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει