Κάλεσμα της ΟΕΒΕΜ για την απεργιακή κινητοποίηση της Τετάρτης

Στις 10.00 στην πλατεία Ελευθερίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Το Δ.Σ. της ΟΕΒΕΜ καλεί τα Σωματεία και τους Επαγγελματίες Μέλη της να συμμετέχουν μαζικά στην μεγάλη συνεργατική απεργιακή κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί στο Βόλο την Τετάρτη 17 Μαΐου και ώρα 10.00 στην Πλατεία Ελευθερίας. Η κινητοποίηση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Εργατικό Κέντρο Βόλου και το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ, και έχουν προκηρύξει απεργία για τη συγκεκριμένη μέρα.

Διαδηλώνουμε ενάντια στην συνέχιση της μνημονιακής πολιτικής και στον πολιτικό εμπαιγμό των επαγγελματιών – εμπόρων – βιοτεχνών της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Μετά από 8 χρόνια μνημονίων που έφεραν την κοινωνία και τις επιχειρήσεις μας στο χείλος του γκρεμού, αρνούμαστε να συνεχίσουμε να είμαστε τα θύματα των ψεύτικων προεκλογικών υποσχέσεων του κ.Τσίπρα και Καμμένου.

Το νέο μνημόνιο με τα αβάστακτα έως εξευτελιστικά για τους Μικρομεσαίους μέτρα δεν πρόκειται να αποδώσει, για το λόγο ότι πλέον έχει εξαντληθεί η φορολογική- ασφαλιστική ικανότητα των επιχειρήσεων και οδηγούν στην χρεοκοπία και τις τελευταίες υγιείς επιχειρήσεις. Η άγρια φοροεπιδρομή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μαζί με τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, αυξήσεις ασφαλιστικών εισφορών, διάλυση του συστήματος υγείας, παιδείας και εξαθλίωσης των συνθηκών στην ιδιωτική εργασία, δεν μπορούν να έχουν αποτέλεσμα.

Ζητάμε από την Κυβέρνηση να αλλάξει οικονομική λογική και να επεξεργαστεί σχέδιο οικονομικής ανασυγκρότησης της χώρας, στηριζόμενη σε διαρθρωτικές αλλαγές ουσίας (όχι άνοιγμα Κυριακών). Ανάπτυξη μπορεί να έρθει μόνο με πραγματικές αλλαγές σε οικονομικό και παραγωγικό επίπεδο και στήριξη των μικρομεσαίων εμπορικών – βιοτεχνικών και επαγγελματικών μονάδων που αποτελούσαν και αποτελούν την ραχοκοκαλιά της Ελληνικής οικονομίας. Γι’ αυτό λέμε:

1. Ναι στα POS συνδεδεμένα με 100% ακατάσχετο λογαριασμό
2. Μείωση των φορολογικών συντελεστών φυσικών και νομικών προσώπων
3. Εξορθολογισμό των ασφαλιστικών εισφορών σύμφωνα με εισoδηματικά κριτήρια επιχειρήσεων και φυσικών προσώπων
4. Εξωδικαστικό συμβιβασμό με πραγματικά εξωδικαστικούς όρους
5. Λέμε ΝΑΙ σε ένα σταθερό σύστημα επενδύσεων
6. Λέμε ΟΧΙ στο ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας
7. Λέμε ΟΧΙ στο άνοιγμα των Κυριακών

Καλούμε όλους του Βολιώτες και Βολιώτισσες στην κοινή απεργιακή κινητοποίηση στην Πλατεία Ελευθερίας την Τετάρτη 17 Μαΐου και ώρα 10.00 .

Δεν μας αξίζει το μέλλον που μας ετοίμασαν. Δεν θα επιτρέψουμε να μας το επιβάλλουν.

Ο Πρόεδρος
Πλαστάρας Τρύφων

Η Γεν. Γραμματέας
Καναβίτσα Δωροθέα

Μπορεί επίσης να σας αρέσει