Κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας στην απεργία της 12ης Νοεμβρίου

Η σύγκρουση της κυβέρνησης με τους δανειστές εξακολουθεί να αποτελεί έναν παράγοντα που παίζει καθοριστικό ρόλο στις πολιτικές που διαμορφώνονται. Η μάχη για την σωτηρία της πρώτης κατοικίας, ο αγώνας για ένα αναδιανεμητικό σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, αποτελούν μερικά από τα πιο κρίσιμα επίδικα αυτής της περιόδου. Στην ίδια κατηγορία ανήκει και το άλλο μεγάλο εκκρεμές θέμα της διαπραγμάτευσης, το οποίο σχετίζεται με την αποκατάσταση των εργασιακών σχέσεων μέσα από την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και την κατάργηση των ομαδικών απολύσεων.

Η κυβέρνηση δεν πρέπει να μείνει μόνη της σε αυτές τις μάχες. Η κινητοποίηση της κοινωνίας για την μαχητική διεκδίκηση της ανατροπής της λιτότητας και των νεοφιλελεύθερων πολιτικών συνεχίζει να αποτελεί αναγκαιότητα . Η κινητοποίηση του αγωνιζόμενου τμήματος της κοινωνίας είναι η πιο κρίσιμη πλευρά του συνολικού αγώνα που διεξάγει η χώρα μας για να αλλάξουν τα πράγματα εδώ και στην Ευρώπη.

Οι ηγεσίες της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ χρωματίζουν την απεργιακή κινητοποίηση με αντικυβερνητικούς τόνους. Η στάση τους είναι οξύμωρη και αντιφατική αν θυμηθούμε ότι λίγους μήνες πριν η ΓΣΕΕ συμπαρατάχθηκε απόλυτα με αυτούς που ζητούσαν να συμφωνήσει η κυβέρνηση με κάθε απαίτηση των δανειστών, και προπαγάνδισε, δίνοντας μάχη, για την υπερψήφιση του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα.

Ενώ η ΑΔΕΔΥ δεν κατάφερε σε όλη την διάρκεια των μνημονιακών χρόνων να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της περιόδου.

Θεωρούμε πως κάθε συλλογική δράση που στοχεύει στην ήττα των νεοφιλελεύθερων μονόδρομων αποτελεί σύμμαχο στην τεράστια προσπάθεια που κάνουν η κυβέρνηση και η χώρα.

Διανύουμε το έκτο έτος πολιτικών που κατεδάφισαν κοινωνικές κατακτήσεις και δικαιώματα, διέλυσαν την μεσαία τάξη και απογείωσαν την φτώχεια και την ανεργία. Είναι αυτονόητο πως ο λαός μας πρέπει να συνεχίσει να παλεύει στους δρόμους.

Η μεθαυριανή απεργιακή κινητοποίηση, όπως συνέβαινε με όλες τις αντίστοιχες κινητοποιήσεις των τελευταίων ετών, ανεξάρτητα από το πλαίσιο, και την ανικανότητα των ηγεσιών των συνδικάτων να αντισταθούν αποτελεσματικά , δίνουν μια μεγάλη ευκαιρία για να εκφραστεί η αντίθεση της συντριπτικής πλειοψηφίας της κοινωνίας στην λιτότητα , στις απαιτήσεις των δανειστών και στην υποστήριξη που αυτές βρίσκουν στο εσωτερικό της χώρας από το μπλοκ των νεοφιλελεύθερων πολιτικών δυνάμεων

Όπως συνέβαινε πάντοτε, σε όλες τις απεργιακές κινητοποιήσεις της μνημονιακής περιόδου και όχι μόνο, καλούμε τα μέλη, τους φίλους και τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ να πάρουν μέρος μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση που διοργανώνουν το ΕΚΒ και η ΑΔΕΔΥ Μαγνησίας, την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου στις 11 πμ στην πλατεία Ελευθερίας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει