Κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας στη συγκέντρωση της Αντιφασιστικής Κίνησης Μαγνησίας την Παρασκευή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Ο ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας καλεί τους δημοκρατικούς πολίτες του Βόλου να πάρουν μαζικά μέρος στην συγκέντρωση που διοργανώνει η Αντιφασιστική Κίνηση Μαγνησίας την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου, στις 7 μμ στην πλατεία Ελευθερίας, για την επέτειο των δύο χρόνων από την δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα.

Η Χρυσή Αυγή συνεχίζει να είναι μια εγκληματική οργάνωση κρυμμένη πίσω από τον μανδύα του πολιτικού κόμματος. Αυτό αποδεικνύεται από τις αναρίθμητες εγκληματικές ενέργειες σε βάρος μεταναστών, ομοφυλόφιλων και πολιτικών αντιπάλων της στις οποίες εμπλέκονται μέλη της .

Μερικές από αυτές τις ενέργειες αποτελούν το περιεχόμενο της δικογραφίας στην γνωστή δίκη στην οποία κατηγορούνται η ηγεσία της, οι βουλευτές της, πυρηνάρχες και μερικοί ακόμη τραμπούκοι.

Με την ευκαιρία σημειώνουμε πως θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός της διακοπής της δίκης εξ αιτίας των εκλογών.

Η πραγματικότητα της δίκης έχει οδηγήσει την χρυσή αυγή στον ριζικό περιορισμό των βίαιων περιστατικών τα οποία σχεδίαζε η ηγεσία της και εκτελούσαν τα μέλη της.

Αυτό αποτελεί μια κίνηση τακτικής μέχρι να τελειώσει η δίκη. Επαναλαμβάνουμε ότι η ΧΑ δεν αποτελεί ένα κανονικό κόμμα που απλώς υποστηρίζει αντιδραστικές, μισαλλόδοξες, ρατσιστικές και αντιδημοκρατικές απόψεις.

Η ΧΑ αποτελεί μια συμμορία ναζιστών που ονειρεύονται την κατάλυση της δημοκρατίας και μέχρι τότε χρησιμοποιούν την βία (σε κάθε κλίμακα από τραμπουκισμούς μέχρι δολοφονίες) με σκοπό να τρομοκρατήσουν αυτούς που αγωνίζονται για έναν καλύτερο κόσμο, ή απλώς είναι διαφορετικοί ή μετανάστες.

Πέρα από τις αναγκαίες ενέργειες που χρειάζεται να κάνει το κράτος για την αντιμετώπισή της ο ναζισμός μπορεί να ηττηθεί μέσα από την μαζική κινητοποίηση της κοινωνίας.

Θεωρούμε ότι ο αντιφασιστικός αγώνας για να είναι αποτελεσματικός πρέπει να εμφορείται από την επιδίωξη της μεγαλύτερης δυνατής ενότητας όλων των πολιτών που αποστρέφονται τους φασίστες και τις πρακτικές τους.

Από αυτή την οπτική γωνία (της αγωνίας μας δηλαδή, για την αποτελεσματικότητα του αντιφασιστικού κινήματος) μας δημιουργεί προβληματισμούς η επιλογή κάποιων αντιφασιστικών δυνάμεων να καλούν σε κινητοποιήσεις μέσα από πολιτικά πλαίσια τα οποία διαχωρίζουν αντί να ενώνουν.

Για να μην θρηνήσουμε κι άλλους νεκρούς, για να σταματήσει να διαχέεται στην κοινωνία το δηλητήριο του φασισμού, καλούμε όλους τους δημοκράτες πολίτες σε αγωνιστική επαγρύπνηση ενάντια σε αυτούς που αποτελούν το μακρύ χέρι και το πιο βρώμικό όπλο των καθεστωτικών δυνάμεων.

Περιοδεία Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας

Το Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Βόλου επισκέφθηκαν χθες, Τετάρτη, οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας Μάκης Μπαλλής, Νίκος Βαλής και Ευαγγελία Τσουμπέκου. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους, οι υποψήφιοι είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν διεξοδικά με τους εκπροσώπους της διοίκησης, τους εκπαιδευτικούς, καθώς και τους υπαλλήλους του Ιδρύματος για τα οξυμμένα λειτουργικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το σωφρονιστικό ίδρυμα. Όπως σημείωσαν τόσο οι εκπαιδευτικοί όσο και οι διοικητικοί υπάλληλοι, τα ζητήματα που τους απασχολούν είναι πολλά, με σημαντικότερο αυτό των εγκαταστάσεων που φιλοξενούν τους ανήλικους. Συγκεκριμένα ανέφεραν ότι υπάρχουν ανεκμετάλλευτες αίθουσες, οι οποίες θα πρέπει να αξιοποιηθούν άμεσα, ώστε αφενός να βελτιωθεί η καθημερινότητα των τροφίμων και αφετέρου να διευκολυνθεί η εκπαιδευτική διαδικασία. Οι τρεις υποψήφιοι συμφώνησαν ότι θα πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα για τα προβλήματα που υπάρχουν με την έλλειψη χώρων φιλοξενίας, ενώ τόνισαν ότι, μετά την ανάληψη των καθηκόντων τους, θα εισηγηθούν αμέσως στο υπουργείο Δικαιοσύνης να προχωρήσει σε νέες στοχευμένες παρεμβάσεις που θα εξασφαλίσουν την εύρυθμη λειτουργία του ιδρύματος και θα προάγουν την κοινωνική ένταξη, την εκπαίδευση και την επαγγελματική κατάρτιση των ανήλικων παραβατών.

Επιπλέον, επίσκεψη στη ΔΟΥ Βόλου πραγματοποίησαν οι υποψήφιες Κατερίνα Παπανάτσιου και Δήμητρα Μανώλη, οι οποίες συναντήθηκαν με τους διευθυντές και συνομίλησαν με τους εργαζόμενους για τα ζητήματα που απασχολούν την υπηρεσία, ενώ το απόγευμα, συνοδεία μελών και φίλων της οργάνωσης, η Κ. Παπανάτσιου περιόδευσε στην Αγριά και τα Λεχώνια, όπου συνομίλησε και αντάλλαξε απόψεις με πολλούς κατοίκους της περιοχής.

Επίσης, σε περιοδεία στην Αλόννησο βρίσκονται από χθες οι υποψήφιοι βουλευτές, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος και Άκης Καλαμαράς
, συνοδευόμενοι από μέλη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ Β. Σποράδων, όπου επισκέφθηκαν την αγορά, καταστήματα και επιχειρήσεις και ήρθαν σε επαφή με αρκετούς κατοίκους και επαγγελματίες του νησιού.

Τέλος, η υποψήφια βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ευαγγελία Τσουμπέκου, μαζί με αρκετά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Ρήγα Φεραίου, επισκέφθηκε το απόγευμα τη Χλόη και είχε την ευκαιρία να συναντήσει κατοίκους του χωριού και να ακούσει τα προβλήματά τους.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει