Κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr

Ο ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας στηρίζει και συμμετέχει στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο που διοργανώνει η Αντιφασιστική Κίνηση Μαγνησίας την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου στις 5 μμ στην πλατεία Ελευθερίας, για να καταδικαστεί η στοχοποίηση του συντρόφου Θωμά Κλημόπουλου από τραμπούκους φασίστες, οι οποίοι επιτέθηκαν στο φαρμακείο του αναγράφοντας στην πρόσοψη φασιστικά σύμβολα και πυροβολώντας με αεροβόλο. Το έκαναν τα ξημερώματα της Κυριακής, και επανήλθαν τα ξημερώματα της Δευτέρας, ξανασχεδιάζοντας τα απεχθή σύμβολά τους, πάνω στα ήδη βαμμένα τζάμια.

Αυτή η νέα πρόκληση δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη. Το μαζικό κίνημα, οι εργαζόμενοι, οι νέοι, όλη η δημοκρατική κοινωνία καλείται να συμμετέχει στο συλλαλητήριο και στους αντιφασιστικούς, κοινωνικούς και εργατικούς αγώνες, για να καταλάβουν αυτοί που προσπαθούν να ξανασηκώσουν κεφάλι, αυτοί που νομίζουν ότι στήνοντας τάγματα εφόδου θα νικήσουν, ότι ο φασισμός δεν χωράει ούτε στον Βόλο ούτε πουθενά.

Δηλώνουμε κατηγορηματικά στους γνωστούς-άγνωστους τραμπούκους ότι ο εκφοβισμός, και η θρασυδειλία τους δεν έχουν πέραση στον Βόλο. Αν νομίζουν πως καλυμμένοι μέσα στη νύχτα μπορούν να εκβιάζουν, να απειλούν, να πυροβολούν, και να αφήνουν το απεχθές αποτύπωμά τους, ας μάθουν πως δεν θα τους περάσει.

Ο αγώνας ενάντια στην φασιστική απειλή είναι και αγώνας ενάντια στις πολιτικές που έχουν οδηγήσει την πλειοψηφία της κοινωνίας στην φτωχοποίηση, την ανεργία, την ανέχεια, την απελπισία, το αδιέξοδο. Αυτές τις συνθήκες εκμεταλλεύονται αυτοί που ονειρεύονται να υπονομεύσουν την ελευθερία όλων μας. Να μην τους αφήσουμε χώρο να σταθούν.

Ολοι στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου στις 5 μμ στην πλατεία Ελευθερίας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει