Κάλεσμα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων Μαγνησίας

Για συμμετοχή στην Πανσυνταξιουχική Συγκέντρωση την Παρασκευή 26 Μαΐου, στις 10:00 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο Βόλου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις Μαγνησίας, καλούν τους συνταξιούχους της περιοχής να πάρουν μέρος στην Πανσυνταξιουχική Συγκέντρωση την Παρασκευή 26 Μαΐου, στις 10:00 π.μ., που θα γίνει στο Εργατικό Κέντρο Βόλου, στην οποία θα παρουσιαστεί το πρόγραμμα δράσης και θα γίνει ενημέρωση για τις συνέπιες των πρόσθετων αντιλαϊκών μέτρων από το 2018, με βάση το πολυνομοσχέδιο – 4ο μνημόνιο που ψηφίστηκε την περασμένη εβδομάδα και θεσμοθετεί μέτρα που έχουν ισχύ έως το 2021 και μεταξύ άλλων, προβλέπει:

– Κατάργηση ή μείωση της «προσωπικής διαφοράς» στις κύριες συντάξεις και αντίστοιχη μείωση και στις επικουρικές, με μειώσεις συντάξεων μέχρι και 18%.
– Κατάργηση και των οικογενεικών επιδομάτων συνταξιούχων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Η πρόσθετη αυτή περικοπή είναι εκτός του πλαφόν του 18%. Αφορά επιδόματα για ανήλικα τέκνα συνταξιούχων του δημόσιου τομέα και τέκνα ή επίδομα συζύγου συνταξιούχων του ιδιωτικού τομέα. Σύμφωνα με εκτιμήσεις θα «χτυπήσει» σχεδόν 1 εκατομμύριο συνταξιούχους.
– Νέο πάγωμα στο σύνολο των συντάξεων μέχρι το τέλος του 2021 και όχι μέχρι το 2019, όπως ίσχυε.
– Μειωμένες «προσωπικές διαφορές» που προέβλεπε ο νόμος 4387/2016 για τους συνταξιούχους που θα συνταξιοδοτούνταν από το Μάη του 2016 μέχρι το τέλος του 2018, θα πάψουν να καταβάλλονται εντελώς μετά το τέλος του 2018.

Συνολικά, οι απώλειες, στις οποίες συνυπολογίζονται το κόψιμο των οικογενειακών επιδομάτων και το πάγωμα των συντάξεων, είναι: 2,494 δισ. το 2019, 2,583 δισ. το 2020 και 2,723 δισ. το 2021. Σύνολο απωλειών, μόνο από τα συγκεκριμένα μέτρα: 7,8 δισ. ευρώ την τριετία 2019 – 2021.

Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις Μαγνησίας, καλούν όλες συνταξιουχικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή Μαγνησίας, να πάρουν τις αποφάσεις συμμετοχής και να συμβάλουν με την παρουσία τους στην κοινή συγκέντρωση των συνταξιούχων, στην οποία δεν πρέπει να λείπει κανείς.

Μαζικά, αγωνιστικά δίνουμε τη μάχη ενάντια στη νέα λαίλαπα που έρχεται, τη νέα θανατηφόρα συμφωνία της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Όλοι στο δρόμο του αγώνα σε αποφασιστική – αδιάκοπη μαζική δράση να προασπίσουμε τη ζωή των παιδιών μας, της εργατικής – λαϊκής οικογένειας. Να ανατρέψουμε τις αντεργατικές, αντιλαϊκές πολιτικές.

Διεκδικούμε την απόδοση στο ακέραιο στις κύριες, επικουρικές συντάξεις μας, το ΕΚΑΣ, τα μερίσματα. Την επαναφορά των δώρων 13ης και 14ης σύνταξης, τις παροχές στη Δημόσια Υγεία και ό,τι άλλο μας έχει αφαιρεθεί. Άμεση έκδοση και καταβολή των συντάξεων που εκκρεμούν.

Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών, αντιλαϊκών, φορομπηχτικών νόμων, άμεση ανακεφαλαιοποίηση των ασφαλιστικών μας ταμείων.

Στη συγκέντρωση θα παραβρεθούν οι εκπρόσωποι της ΣΕΑ.

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει