Κάλεσμα των ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας-Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ ΒΟΛΟΥ στην πορεία για τη δολοφονία του Α. Γρηγορόπουλου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

6η, Δεκέμβρη 2008. Ο Αλέξης Γρηγορόπουλος δολοφονείται από σφαίρα του φονιά-ειδικού φρουρού, Κορκονέα, στα Εξάρχεια. Το κράτος έχει το μονοπώλιο της άσκησης νόμιμης βίας. Ο κόσμος της νεολαίας βγαίνει μαζικά στους δρόμους συμπαρασύροντας όλα τα πληττόμενα κομμάτια της κοινωνίας και διεκδικεί το μέλλον που του κλέβουν. Ένα ορμητικό ποτάμι συνολικής αμφισβήτησης όλης της κυρίαρχής πολιτικής, που τόσα χρόνια προσπαθεί να μας κλέψει το δικαίωμα στην παιδεία, την εργασία, και έφτασε να μας κλέβει και το δικαίωμα στη ζωή.

Έξι Δεκέμβρηδες μετά η ιστορία επαναλαμβάνεται με τον απεργό πείνας Ν.Ρωμανό, ο οποίος διεκδικεί βασικά ανθρώπινα δικαιώματα, όπως είναι αυτό στη μόρφωση. Αυτή η κυβέρνηση ετοιμάζεται να γράψει άλλη μια μαύρη σελίδα, δείχνει ότι δεν διστάζει να δολοφονήσει άλλον έναν νέο που αγωνίζεται δείχνοντας με πρωτοφανή ειλικρίνεια το πιο σκληρό της πρόσωπο. Ο αγώνας του Ρωμανού είναι υπόθεση όλων μας, είναι αγώνας για αξιοπρέπεια.

Αντιμετωπίζουμε την διαδικασία του αυταρχικού μετασχηματισμού της αστικής δημοκρατίας .Το κράτος και η αστυνομία παίζουν κρίσιμο ρόλο στην αναπαραγωγή της κυριαρχίας των οικονομικών ελίτ και των νόμων της αγοράς. Όταν ο κόσμος τους επιβάλλει το θάνατο, την άγρια καταστολή των διαμαρτυριών, όταν στερεί τη μόρφωση από πολιτικούς κρατούμενους και συνάμα την κάνει εμπόρευμα για τους υπόλοιπους, όταν απειλεί με στρατόπεδα συγκέντρωσης πρόσφυγες, όταν διαμορφώνει το φασιστικό νομοσχέδιο των φυλακών τύπου Γ’, τότε ο δικός μας κόσμος θα συγκρουστεί μαζί του. Η νεολαία και ο κόσμος της εργασίας μπορεί να στείλει μονάχα ένα δικό της μήνυμα: ότι είμαστε έτοιμες και έτοιμοι να αγωνιστούμε γι’ αυτά τα δικαιώματα με κάθε κόστος, ότι ο φόβος έχει πάψει να είναι στη δική μας μεριά και έχει αλλάξει στρατόπεδο. Η κυβέρνηση – κι όλο το σύστημα εξουσίας μαζί της – είναι γελασμένη εάν νομίζει ότι θα λυγίσουμε απέναντί της κι ότι δε βλέπουμε το δικό της τέλος να έρχεται με γρήγορα βήματα.

Για την φωνή όσων αντιστέκονται στην στυγνή κρατική βία, για αυτή την ανάσα ελευθερίας που διεκδικεί ο Ρωμανός ,για την άδικη δολοφονία του Γρηγορόπουλου καλούνται όλοι και όλες στην πορεία διαμαρτυρίας το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου στις 18.00 στο θόλο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει