Κάλεσμα φοιτητικών συλλόγων Αρχιτεκτονικής και Πολ. μηχανικών για τη διοργάνωση πορείας στις 17/11

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Μπαίνουμε στον 3ο μήνα της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς, με το 3ο μνημόνιο και τη μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να μην μένει αναπάντητη, καθώς πλήθος κινητοποιήσεων έχουν ξεσπάσει ανά την Ελλάδα, δείχνοντας ότι τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά υπάρχουν, όπως υπήρχαν και στους αγωνιστές του Πολυτεχνείου. Οι φοιτητικοί σύλλογοι Αρχιτεκτονικής και Πολιτικών Μηχανικών του Βόλου έχουν ξεκινήσει ήδη κινητοποιήσεις και καταλήψεις για τη διεκδίκηση των σύγχρονων δικαιωμάτων μας σε μόρφωση, δουλειά και ελευθερίες. Έχοντας μπροστά μας την 17 Νοέμβρη επιδιώκουμε το νεολαιίστικο κίνημα να βγει μαζικά στο δρόμο, όχι για να γιορτάσουμε την επέτειο, αλλά για να παλέψουμε στο σήμερα να πέσει η σύγχρονη χούντα κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου. Αυτοί είναι οι πραγματικοί ένοχοι για τα μνημόνια, τις συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα, την φτωχοποίηση των λαϊκών στρωμάτων, των πολέμων, το θάνατο προσφύγων και μεταναστών. Διεκδικούμε μια άλλη παιδεία, δημόσια και δωρεάν για όλους. Παλεύουμε από τώρα για τα εργασιακά μας δικαιώματα και για το δικαίωμά μας στην εργασία. Δε θέλουμε ούτε μπορούμε να ζήσουμε με μισθούς πείνας, ούτε ονειρευόμαστε ένα μέλλον με ανεργία και ανασφάλεια. Τώρα είναι η ώρα το νεολαιίστικο και το εργατικό κίνημα να προβάλουν και να επιβάλουν τα δικαιώματα και τις ανάγκες τους, όπως κάνουν ήδη εδώ και μερικές βδομάδες οι μαθητές. Τέρμα στη λογική αναμονής της κυβέρνησης. Με μαζικούς συλλογικούς αγώνες θα επιβάλουμε τα δικαιώματά και τις ανάγκες μας για δουλειά-μόρφωση-ελευθερίες. Ένας είναι μόνο ο δρόμος, δύσκολος, αλλά μοναδικός ελπιδοφόρος και ρεαλιστικός. Αυτός του αγώνα και των συλλογικών διεκδικήσεων, που μέσα από μαζικές γενικές συνελεύσεις και παραστάσεις διαμαρτυρίας, με όρους επιβολής των αναγκών μας και όχι διαπραγμάτευσής τους, φάνηκε από τα κινήματα των προηγούμενων χρόνων και είναι ο μοναδικός νικηφόρος.

Οι Φ.Σ Αρχιτεκτονικής και Πολιτικών Μηχανικών καλούμε σε συντονισμό τους αγωνιζόμενους μαθητές, εκπαιδευτικούς συλλόγους, σωματεία και αγωνιστικές συλλογικότητες εργαζομένων και ανέργων σε συντονισμό την Κυριακή 15/11 στις 19:00 στο Θόλο για τη διοργάνωση της πορείας του Πολυτεχνείου από το Θόλο στις 6:00 μμ.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΚΟΜΜΑΤΙΩΝ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΙΚΗΦΟΡΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει