«Κάναμε το χρέος μας, δεν θέλουμε άλλους μετανάστες»


Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου 2019, 14:00

Παρά την έντονη βροχή, οι κάτοικοι της Αυλίδας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Αντιδημάρχου και των προέδρων των τοπικών κοινοτήτων, συμμετέχοντας στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έγινε στις 11:00 το πρωί του Σαββάτου, στην Υψηλή Γέφυρα της Χαλκίδας.

Οι κάτοικοι διαμαρτυρήθηκαν με αυτό τον τρόπο για τα σχέδια της Κυβέρνησης να μεταφέρει άλλους 1.200 μετανάστες στη νέα πτέρυγα της μονάδας φιλοξενίας στη Ριτσώνα, τονίζοντας ότι, η Αυλίδα, ως Δημοτικό διαμέρισμα, έχει κάνει ήδη το χρέος της και ζητώντας να τηρηθεί η δέσμευση της Κυβέρνησης για αναλογικότητα μεταναστών στο 1% του τοπικού πληθυσμού.

Στη συγκέντρωση παρίστατο και η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα, όπως επίσης και ο επικεφαλής του συνδυασμού Λύση Τώρα, Βασίλης Καθαροσπόρης. Οι κάτοικοι έκλεισαν συμβολικά το ένα ρεύμα του δρόμου για πέντε λεπτά και αποχώρησαν ειρηνικά.

Αντισυγκέντρωση

Στο μεταξύ, από τις 10 το πρωί, ομάδα πολιτών πραγματοποίησε αντισυγκέντρωση στην είσοδο της Υψηλής Γέφυρας από την πλευρά της Χαλκίδας, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για την διεξαγωγή της συγκέντρωσης στην άλλη πλευρά. Οι συμμετέχοντες, ανήρτησαν πανό με τα συνθήματά τους και με ειρηνικό τρόπο εξέφρασαν την δική τους άποψη.

Πηγή: evialead.gr


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου 2019, 14:01

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει