Κάτοικοι των Σταγιατών ανέδειξαν μονοπάτι

Εγκαινιάζεται την Κυριακή το ξύλινο γεφύρι στο Μεγαρέμα, πάνω στο μονοπάτι που συνδέει τις Σταγιάτες με την Μακρινίτσα. Το γεφύρι σχεδιάστηκε, χρηματοδοτήθηκε και κατασκευάστηκε από κατοίκους των Σταγιατών, έχει μήκος 7 μέτρα και πλάτος περίπου 1 μέτρο και κατασκευάστηκε από ξύλο καστανιάς.

Με την κατασκευή του γεφυριού, εξασφαλίζεται το πέρασμα του ρέματος και ταυρόχρονα, η βατότητα του μονοπατιού σε όλη του την διαδρομή, όλο το χρόνο, ιδιαίτερα το χειμώνα και την άνοιξη όταν τα νερά είναι πολλά και η διάβαση αδύνατη ή επικίνδυνη.

Υπενθυμίζεται ότι το μονοπάτι αυτό χρησιμοποιήθηκε από τις δυνάμεις της αντίστασης στη διάρκεια του πολέμου εναντίον της Γερμανικής κατοχής και από τους κατοίκους της Μακρινίτσας για την μεταφορά κάρβουνου στο Βόλο.

Εγκαταλείφθηκε για δεκαετίες και χάθηκε μέσα στην πυκνή βλάστηση και τις επιχωματώσεις. Αποκαλύφτηκε πριν από δύο χρόνια μετά από πολυήμερη προσπάθεια μελών της Α.Π.Ο.Δράσης, του ΠΑΝ και φίλων περιπατητών, σηματοδοτήθηκε και εντάχθηκε στο δίκτυο των μονοπατιών που ξεκινούν από την πλατεία των Σταγιατών.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει