Κίνδυνος για τη διαθεσιμότητα τροφίμων έως ότου αποσυμφορηθεί η κατάσταση στο ΝτόβερΠρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2020, 13:37

Ο σύνδεσμος λιανεμπόρων της Μεγάλης Βρετανίας BRC, προειδοποίησε σήμερα ότι έως ότου αποσυμφορηθεί η κατάσταση με τις ουρές των φορτηγών στο λιμάνι του Ντόβερ και αποκατασταθούν οι εφοδιαστικές αλυσίδες, ίσως υπάρξουν ζητήματα με τη διαθεσιμότητα κάποιων νωπών τροφίμων.

Ο μερικός αποκλεισμός που εφάρμοσε η Γαλλία με στόχο να ανακοπεί η εξάπλωση του νέου, ιδιαίτερα μολυσματικού στελέχους του κορωνοϊού είχε ως αποτέλεσμα χιλιάδες άνθρωποι να αποκλειστούν στο Ντόβερ πριν από τα Χριστούγεννα.

«Είναι καλή είδηση για τους καταναλωτές καθώς ξανάνοιξαν τα γαλλικά σύνορα, ωστόσο είναι σημαντικό τα φορτηγά να περάσουν τα σύνορα το συντομότερο δυνατόν», δήλωσε ο Άντριου Όπι, επικεφαλής του τμήματος τροφίμων και βιωσιμότητας στο BRC.

«Έως ότου αποσυμφορηθεί η κατάσταση και οι εφοδιαστικές αλυσίδες αποκατασταθούν, αναμένουμε να υπάρξουν θέματα με τη διαθεσιμότητα κάποιων νωπών τροφίμων», δήλωσε.

Mε πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2020, 13:37Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει