Κίνηση Πολιτών Πηλίου και Βόλου για το νερό: Θα είμαστε όλοι στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την σχετική ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Την Δευτέρα 20/5, συζητήθηκε στο ΔΣ η αίτηση της Κίνησης Πολιτών Πηλίου και Βόλου για σύγκληση δημοτικού Συμβούλιου με αποκλειστικό θέμα τη διαχείριση των νερών. Τελικά ο Δήμαρχος δέχτηκε το αίτημα, τοποθέτησε όμως χρονικά το ΔΣ μέσα στο καλοκαίρι. Στην ουσία αρνήθηκε για πολλοστή φορά τη συζήτηση αυτή που εξάλλου είχε αποφασιστεί στη συνεδρίαση του ΔΣ στις 24/2/2013 να γίνει μέχρι τα μέσα του Μαρτίου 2012.

Ο Δήμαρχος θεωρεί ότι αυτή την εποχή προέχει η αποκατάσταση της αξιοπιστίας και της εύρυθμης λειτουργίας της ΔΕΥΑΜΒ η οποία δέχεται αδίκως πολύπλευρη επίθεση. Κατά την δική μας άποψη αυτός που δέχεται επίθεση και μάλιστα άγρια είναι ο πολίτης του Δήμου τόσο από την κεντρική εξουσία όσο και από την ΔΕΥΑΜΒ με χαράτσια, πρόστιμα και πρακτικές που τον βυθίζουν ακόμη πιο βαθιά στην εξαθλίωση. Αυτή η επιθετική πολιτική της ΔΕΥΑΜΒ δεν είναι ζήτημα διοικητικών αλλαγών αλλά πολιτικών επιλογών της Δημοτικής Αρχής και αυτές θέλουμε να συζητηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο που ζητάμε.

Λαβαίνοντας υπόψη:

1.Την γενικότερη πολιτική κατάσταση που ευνοεί και προάγει την ιδιωτικοποίηση

2.Την πολιτική της ΔΕΥΑΜΒ σε θέματα που αφορούν την ποιότητα του πόσιμου νερού στην πόλη, τις εκτεταμένες διαρροές και τα πάνω από 260 χιλόμετρα δικτύου από αμιαντοσωλήνες

3.Την μόνιμη απειλή της ΔΕΥΑΜΒ για διακοπή του πόσιμου νερού σε όσους δεν μπορούν να εξοφλήσουν τους λογαριασμούς

4.Το τεταμένο κλίμα στα χωριά με την ανάληψη από την ΔΕΥΑΜΒ της άρδευσης και την επιβολή προστίμων σε όσους θέλουν αλλά δεν μπορούν να συνδεθούν με το δίκτυο αποχέτευσης όπου αυτό υπάρχει.

5.Την παρελκυστική πολιτική του κ.Δήμαρχου σε ότι αφορά τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για τη διαχείριση του νερού και

6.Ότι έχουμε εξαντλήσει όλες τις νόμιμες διαδικασίες για να γίνει το ΔΣ που εκκρεμεί εδώ και 15 μήνες

αποφασίσαμε να είμαστε παρόντες , κάτοικοι από τα χωριά και την πόλη στη συνεδρίαση του επόμενου ΔΣ και έτοιμοι για να πούμε ολοκληρωμένα την άποψή μας γύρω από όλες τις πτυχές της διαχείρισης του νερού και να ακούσουμε τις απόψεις του Δήμαρχου και όλων των δημοτικών συμβούλων και παρατάξεων πάνω στο θέμα.

Ελπίζουμε να καταλήξουμε σε κοινά αποδεκτές αποφάσεις και κυρίως να ανοίξουμε έναν εποικοδομητικό διάλογο που θα έχει και συνέχεια.

Καλούμε τους πολίτες της πόλης και του χωριού να είναι όλοι στο Δημαρχείο στη συνεδρίαση του επόμενου ΔΣ του οποίου η ημερομηνία δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί.

Κίνηση Πολιτών Πηλίου και Βόλου για το νερό

Μπορεί επίσης να σας αρέσει