Καζάνι που βράζει η Λαμπεντούζα


Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 26 Ιουλίου 2020, 17:13

Το μεταναστευτικό παραμένει κύριο θέμα στην ιταλική επικαιρότητα. Σύμφωνα με τα όσα διέρρευσαν σήμερα το πρωί από το ιταλικό υπουργείο Εσωτερικών η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε προτίθεται να αποστείλει στην Λαμπεντούζα ένα πλοίο (τύπου φέρι μποτ ή  Ρο-Ρο) το οποίο να μπορέσει να μετατραπεί άμεσα σε πλωτό κέντρο για την υποχρεωτική καραντίνα των μεταναστών που φθάνουν στο νησί.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης υπογραμμίζουν ότι η κατάσταση συνεχίζει, αναμφίβολα, να είναι  δύσκολη. Παρά τις μεταφορές μεταναστών στην Σικελία με ταχύπλοα της ακτοφυλακής οι αφίξεις από την Τυνησία συνεχίζονται και στο κέντρο προσωρινής παραμονής της Λαμπεντούζα βρίσκονται, και σήμερα, περίπου χίλιοι μετανάστες και πρόσφυγες. 

Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για την ζημία που υπέστη και φέτος η τουριστική περίοδος ενώ ο δήμαρχος Τοτό Μαρτέλο επιμένει ότι αν δεν το κάνει η κυβέρνηση της Ρώμης τότε θα κηρύξει ο ίδιος το νησί του σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Παράλληλα όμως ο Μαρτέλο επιτίθεται και στον γραμματέα της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι, ο οποίος προσπαθεί να εκμεταλλευθεί την κατάσταση προς πολιτικό του όφελος. 

«Ο Σαλβίνι ψεύδεται ασύστολα, τροφοδοτεί το μίσος και το θυμό», λέει ο δήμαρχος του μικρού αυτού ιταλικού νησιού. Και προσθέτει πως όταν ο αρχηγός της Λέγκα ήταν υπουργός Εσωτερικών, οι αφίξεις των «απελπισμένων της θάλασσας» δεν είχαν σταματήσει και ο ίδιος δεν μετέβη ποτέ στο νότιο αυτό άκρο της Ιταλίας για να εξακριβώσει ποια ήταν η πραγματική κατάσταση.

Την ίδια ώρα υπάρχει μεγάλη ανησυχία για 140 ανθρώπους οι οποίοι κινδυνεύουν να πνιγούν στα ανοικτά της Μάλτας. Επιβαίνουν σε δυο πλεούμενα τα οποία μπάζουν νερά, αλλά οι αρχές της Μάλτας αλλά και της Ιταλίας, προς το παρόν, δεν έχουν απαντήσει στην έκκλησή τους για βοήθεια.  «Κάντε γρήγορα, κινδυνεύουμε να πεθάνουμε» είναι το μήνυμα που έστειλαν μέσω του συστήματος Alarm Phone. 

Πηγή: DW 


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 26 Ιουλίου 2020, 17:13

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει