Καθαρή Δευτέρα στη Νέα Αγχίαλο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την σχετική ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις για την Καθαρή Δευτέρα στη Δημοτική Ενότητα Νέας Αγχιάλου, στον παραλιακό πεζόδρομο της περιοχής. Πλήθος κόσμου πλημμύρισε από νωρίς την παραλία και απόλαυσε κρασί και τα σαρακοστιανά εδέσματα (λαγάνες, φασόλες, ρύζι, τουρσί, ελιές, χαλβά, ταραμά κ.τ.λ.) όπου είχε ετοιμάσει η Δημοτική Ενότητα για τους επισκέπτες. Το μοίρασμα των εδεσμάτων στους παραβρισκόμενους έγινε με τη σημαντική εθελοντική προσφορά των Συλλόγων της περιοχής όπου και με δική τους ευθύνη οργανώθηκαν και κάποιες δράσεις όπως ο διαγωνισμός πετάγματος χαρταετού, η βράβευση της καλύτερης αποκριάτικης στολής, το παλιό αγχιαλίτικο έθιμο ΄΄Χάσκα΄΄κ.α.

Ένα μέρος της εκδήλωσης περιλάμβανε παρουσίαση παραδοσιακών χορών από το Χορευτικό Τμήμα της Δ.Ε. Νέας Αγχιάλου και του Συλλόγου των εν Θεσσαλία Οξυωτών και ακολούθησε γλέντι και χορός για όλο τον κόσμο.

Άξιο προσοχής αλλά και λύπησης θεωρήθηκε η εμφάνιση του Χορευτικού Τμήματος της Δημοτικής Ενότητας Νέας Αγχιάλου, όπου παρόλο που παρουσίασε μια θαυμάσια χορευτική εικόνα παρόλα αυτά αναγκάστηκε να εμφανιστεί χωρίς παραδοσιακές φορεσιές διότι εδώ και αρκετά μεγάλο διάστημα, οι στολές – περιουσία της Δημοτικής Ενότητας Νέας Αγχιάλου – παρακρατούνται από χορευτές που συμμετείχαν στο Χορευτικό Τμήμα όπου τώρα έχουν αποσυρθεί – και δεν έχουν επιστραφεί ακόμα!

Ως χορευτές των Τμημάτων της Δημοτικής Ενότητας Νέας Αγχιάλου του Δήμου Βόλου αλλά και ως Σύλλογοι που δραστηριοποιούμαστε στην Νέα Αγχίαλο, καλούμε όσους παρακρατούν τις στολές της Δημοτικής Ενότητας να τις επιστρέψουν διότι είναι περιουσία του Δήμου και όχι χοροδιδασκάλων και μελών διαφόρων συλλόγων.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει