Καθορίστηκαν οι όροι του παζαριού στο Βελεστίνο

Ανακατασκευάζεται το δημοτικό καφενείο στο Βένετο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Καθορίστηκαν από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ρήγα Φεραίου οι όροι διεξαγωγής του παζαριού στο Βελεστίνο, το οποίο θα ξεκινήσει στις 8 Σεπτεμβρίου και θα τελειώσει στις 12 Σεπτεμβρίου.

Η εμποροπανήγυρη που έχει εξελιχθεί σε θεσμό για την ευρύτερη περιοχή του Βελεστίνου εδώ και αρκετά χρόνια, συζητήθηκε στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής η οποία πραγματοποιήθηκε χθες στο Δήμο Ρήγα Φεραίου.

Ειδικότερα, όπως τονίστηκε από τη Δημοτική Αρχή, οι μικροπωλητές δεν θα χρειαστεί να καταβάλλουν κάποιο μίσθωμα για το χώρο που θα κατέχουν, ενώ οι ψησταριές θα διαθέσουν το ποσό των 50 ευρώ ανά τρία μέτρα. Επίσης για το λούνα-παρκ η τιμή εκκίνησης για μίσθωσή του θα είναι το ποσό των χιλίων ευρώ.

Επίσης στο διάστημα 7-9 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί και το ζωοπάζαρο στο Βελεστίνο το οποίο έχει καθιερωθεί τα τελευταία τρία χρόνια προσελκύοντας αρκετούς ενδιαφερόμενους που ασχολούνται και θέλουν να αγοράσουν ζώα.

Η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου σημείωσε πως «υλοποιούμε και τις τελευταίες διαδικασίες για την έναρξη του παζαριού στο Βελεστίνο. Η εμποροπανήγυρη θα ξεκινήσει την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου και αναμένουμε και φέτος να έχουν πολύ κόσμο που θα θέλει να παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις αναβιώνοντας και τις τοπικές παραδόσεις».

Ανάδοχος για το καφενείο Βένετου

Παράλληλα στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής ορίστηκε και ο ανάδοχος για την ανακατασκευή του δημοτικού καφενείου στο Βένετο. Το καφενείο είχε υποστεί σημαντικές ζημιές πριν μερικές μήνες, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί θέμα για την καλύτερη ψυχαγωγία των δημοτών την καλοκαιρινή περίοδο. Από τη Δημοτική Αρχή έγιναν οι άμεσες ενέργειες, προκειμένου να προχωρήσει ο διαγωνισμός του ορισμού του αναδόχου που θα αναλάβει την ανακατασκευή του δημοτικού καφενείου που έχει προϋπολογισμό 60.000 ευρώ.

Παράλληλα στην Οικονομική Επιτροπή εγκρίθηκαν και τα πρακτικά του διαγωνισμού για την κατασκευή τσιμενταύλακα εντός οικισμού της Τοπικής Κοινότητας Κεραμιδίου, ένα έργο που θα αναβαθμίσει σημαντικά τη δημόσια υγιεινή, καθώς θα αντιμετωπιστεί το θέμα της διοχέτευσης των λυμάτων.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει