Και τρίτη διαφυλική γυναίκα δολοφονήθηκε στο ΝτάλαςΟι αστυνομικοί που ερευνούν τον τρίτο φόνο μιας τρανς γυναίκας στο Ντάλας του Τέξας μέσα σε διάστημα ενός έτους δεν πιστεύουν ότι κυκλοφορεί ελεύθερος ένας κατά συρροή δολοφόνος που στοχοθετεί μια από τις πιο περιθωριοποιημένες κοινότητες της πόλης.

Το πτώμα της Σαϊνάλ Λίντσεϊ ανασύρθηκε από την τεχνητή λίμνη Γουάιτ Ροκ Λέικ την 1η Ιουνίου και έφερε εμφανή σημάδια βίας, σύμφωνα με την αρχηγό της αστυνομίας Ρενί Χολ. Οι τοπικές αρχές έχουν ζητήσει τη βοήθεια του FBI για να λύσουν το μυστήριο.

Η δολοφονία της Λίντσεϊ σημειώθηκε δύο εβδομάδες αφότου μια άλλη Αφροαμερικανή διαφυλική γυναίκα, η Μαχλέιζια Μπούκερ, πυροβολήθηκε στο Βάλεϊ Γκλεν Ντράιβ, στα νότια του Γουάιτ Ροκ Λέικ. Πέρσι τον Οκτώβριο είχε δολοφονηθεί μια τρίτη τρανς γυναίκα στα νοτιοανατολικά προάστια της πόλης.

Η Χολ απέρριψε τους φόβους της κοινότητας ΛΟΑΔ ότι ένας κατά συρροή δολοφόνος έχει βάλει στο στόχαστρό του τις διαφυλικές γυναίκες. Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε σήμερα στο Thomson Reuters Foundation ότι οι αρχές δεν έχουν κάποιο καινούριο στοιχείο για τις δολοφονίες αυτές.

“Επί του παρόντος δεν έχουμε αποδείξεις που να επιβεβαιώνουν (την ύπαρξη κατά συρροή δολοφόνου) αλλά αυτό που ζητάμε από όλα τα μέλη της κοινότητάς μας είναι να επαγρυπνούν”, είπε η Χολ στους δημοσιογράφους. “Έχουμε μια πολύ καλή σχέση συνεργασίας με τους διαφυλικούς, με την κοινότητα ΛΟΑΔ και εργαζόμαστε μαζί για να διασφαλίσουμε ότι ο καθένας θα αισθάνεται ασφαλής και μπορεί να επικοινωνήσει με κάποιον αν έχει κάποια ανησυχία”, πρόσθεσε.

Οι δολοφονίες αυτές, σύμφωνα με τους ακτιβιστές της κοινότητας ΛΟΑΔ, αποδεικνύουν ότι οι τρανς άνθρωποι, ιδίως οι μαύρες γυναίκες, διατρέχουν μεγάλο κίνδυνο να πέσουν θύματα βίας. Η οργάνωση Human Rights Campaign, η μεγαλύτερη ομάδα προάσπισης των δικαιωμάτων των ΛΟΑΔ, κατήγγειλε ότι τουλάχιστον 26 διαφυλικές γυναίκες δολοφονήθηκαν στις ΗΠΑ το 2018 και άλλες 29 το 2017.

Η Ρενί Χολ είπε ότι η αστυνομία συνεργάζεται με την οργάνωση ΛΟΑΔ Abounding Prosperity Inc του Ντάλας “για να διασφαλίσει ότι όλοι θα αισθάνονται ασφαλείς”.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 6 Ιουνίου 2019, 00:08

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει