Και όμως… μέχρι την Κυριακή το παιχνίδι παίζεται ακόμα

ΑΡΘΡΟ του Διευθυντή του e-Volos.gr, Αντώνη Κουμιώτη, με αφορμή τις αυτοδιοικητικές εκλογές της Κυριακής 18 Μάη

ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ και ακούσει τα απίστευτα ακόμα και τα πιο απίθανα σενάρια, τις τελευταίες εβδομάδες, τόσο για το εκλογικό αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών σε επίπεδο Δήμου Βόλου, όσο και σε επίπεδο Περιφέρειας Θεσσαλίας.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΟΥΝ ως λαό τα σενάρια και πάντα, ακόμα μέχρι και την τελευταία στιγμή, όχι μόνο λατρεύουμε να τα πιστεύουμε, μα αφού αρχικά προσπαθήσουμε να τα εξηγήσουμε, έπειτα πασχίζουμε και να τα επιβάλουμε σε φίλους και γνωστούς.

ΚΑΙ ΚΑΛΑ όταν αυτά τα σενάρια προέρχονται από τους πολίτες, οι οποίοι και με το δίκιο τους, αναζητούν εναγωνίως την ελπίδα ακόμα και μέσα στο φως της τελευταίας στιγμής. Όταν όμως αυτά προέρχονται από ανθρώπους οι οποίοι, υποτίθεται, έπρεπε να γνωρίζουν, όντας στελέχη αυτοδιοικητικών ομάδων και δημοτικών συνδυασμών, οι οποίοι και πάλι, υποτίθεται, εμφανίζονται έτοιμοι να διαχειριστούν τις τύχες του τόπου;

ΤΟΤΕ… απογοητευμένος για πολλοστή φορά, αντιλαμβάνομαι πως το πρόβλημα είναι πολύ βαθύτερο απ’ όσο δείχνει ή έχουμε φανταστεί!

ΤΟ ΔΙΑΚΥΒΕΥΜΑ των επικείμενων αυτοδιοικητικών εκλογών, τόσο στους Δήμους, όσο και στις Περιφέρειες, ανά την επικράτεια, κατά την προσωπική μου άποψη, είναι αυτό: Η ανακάλυψη εκείνων των προσώπων που μπορούν… Όχι – όχι να εγγυηθούν, μήτε να υποσχεθούν… Ποιός μπορεί εξάλλου. Μην κοροϊδευόμαστε! Είναι η ανακάλυψη εκείνων των προσώπων που μπορούν να ΟΡΚΙΣΤΟΥΝ έναντι της λαϊκής ετυμηγορίας ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΝ ΑΝΕΠΗΡΕΑΣΤΟΙ, για να πάει ο τόπος ένα βήμα παρακάτω.

ΒΑΡΕΘΗΚΑ… ναι ρε ‘σεις βαρέθηκα τους δήθεν, βαρέθηκα τους αναξιοπρεπείς, βαρέθηκα τους ανυπόληπτους.

ΣΙΧΑΘΗΚΑ… τους επαγγελματίες της πολιτικής. Γιατί ο δημοτικός σύμβουλος της δεκαετίας του ’80, την δεκαετία του ’90 έγινε πολιτευτής… ο πολιτευτής της δεκαετίας του ’90, την δεκαετία του ’00 έγινε Βουλευτής… και ο Βουλευτής της δεκαετίας του ’00, την δεκαετία του ’10 έγινε Υπουργός.

ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΜΕ, σε μία χώρα και σε έναν τόπο, που εδώ και δεκαετίες δεν έχει λύθει το πρόβλημα της Υγείας (νεκροί στις παραλίες του ανατολικού Πηλίου ελλείψει ασθενοφόρων ή γιατρών), δεν έχει λύθει το πρόβλημα της Παιδείας και χιλιάδες ακόμα άλλων προβλημάτων, έ, μην περιμένετε ποτέ να λυθούν προβλήματα όπως του παρεμπορίου, των αδέσποτων, πόσο μάλλον της αξιοποίησης του ίδιου αυτού καθ’ αυτού του τόπου.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ και επειδή ακριβώς ο κόσμος, στην πλειοψηφία του, είναι περισσότερο μπερδεμένος από ποτέ και αυτό γιατί δεν έχει ξεκαθαρίσει μέσα του τα κριτήρια με τα οποία θα προσέλθει στις κάλπες, τόσο στον Δήμο Βόλου, όσο και στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, μέχρι την Κυριακή το παιχνίδι παίζεται ακόμα. Προσωπικά τίποτα δεν μπορεί να με ξαφνιάσει!

Υ.Γ.: Και επειδή ακριβώς το παιχνίδι παίζεται ακόμα… Εμείς, ως δημοσιογράφοι, μέχρι και την τελευταία στιγμή, ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΚΑΙ σε ότι μας αφορά εδώ στο e-Volos.gr, ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ, πέραν από προκαταλήψεις, συναισθηματισμούς, προσωπικές συμπάθειες ή αντιπάθειες, ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ. Και επειδή αυτό είναι το δικό μας διακύβευμα, θα το υπερασπιστούμε μέχρι τελευταίας ρανίδος, μέχρι και την τελευταία στιγμή… ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΔΥΣΑΡΕΣΤΟΙ…!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει