Κακοδιοίκηση συνιστούν οι «μυστικές» συμφωνίες της Προέδρου της Κομισιόν με την Pfizer, για τα εμβόλια!Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2022, 14:39

Ανταπόκριση από Στρασβούργο – Νίκος Ρούσσης

Το θέμα των μυστικών συνομιλιών, μετά της Προέδρου της Κομισιόν Ursula von der Leyen και του διευθύνοντος συμβούλου της Pfizer Albert Bourla, για την προμήθεια-μαμούθ των εμβολίων κατά του κορωνοϊού, φέρνουν στο προσκήνιο, με κοινή τους ερώτηση προς την Κομισιόν η Γαλλίδα ευρωβουλευτής της Ομάδας Ταυτότητας και Δημοκρατίας Virginie Joron και ο Ολλανδός ευρωβουλευτής των Ευρωπαίων Μεταρρυθμιστών Robert Roos.

Επικαλούμενοι επίσημες διαπιστώσεις της Διαμεσολαβήτριας της ΕΕ Emily O’Reilly, στις 14 Ιουλίου 2022, οι ευρωβουλευτές υπογραμμίζουν ότι, ότι η άρνηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να δημοσιοποιήσει μηνύματα κειμένου που ανταλλάχθηκαν μεταξύ της προέδρου της Ursula von der Leyen και του διευθύνοντος συμβούλου της Pfizer Albert Bourla σχετικά με την αγορά δισεκατομμυρίων δόσεων εμβολίου COVID-19 ισοδυναμούσε με κακοδιοίκηση .

Πηγαίνοντας από το επιτόκιο των 15 ευρώ στα 19,50 ευρώ ανά δόση, η φον ντερ Λάιεν συμφώνησε να δαπανήσει δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ κατά τη διάρκεια αυτών των διαπραγματεύσεων.

Το 2021, η Pfizer ανακοίνωσε ότι τα έσοδά της είχαν αυξηθεί κατά 40 δισεκατομμύρια δολάρια από το 2020.

Οι ευρωβουλευτές «υπενθυμίζουν» ότι ,μετά την αποκάλυψη των New York Times τον Απρίλιο του 2021 και με βάση τη δική της έρευνα, η Διαμεσολαβήτρια συνέστησε την εφαρμογή μιας τεχνολογικής λύσης που θα επιτρέπει την ανταλλαγή μηνυμάτων με κείμενο ή με οποιαδήποτε άλλη νέα μορφή επικοινωνίας σε επαγγελματικό πλαίσιο. να καταγραφεί εύκολα.

Κατά την ακρόασή της στο Κοινοβούλιο στις 7 Σεπτεμβρίου 2022, ανέφερε τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής (Frontex), ο οποίος παρέχει στα μέλη του προσωπικού τηλέφωνα εργασίας που επιτρέπουν την εγγραφή όλων των μηνυμάτων, ώστε να είναι διαθέσιμα εάν απαιτείται για έρευνα.

Οι ευρωβουλευτές ρωτούν αν θα παράσχει η Επιτροπή στην Πρόεδρό της ένα τηλέφωνο εργασίας αμέσως, για να διασφαλίσει ότι καταγράφεται όλη η επαγγελματική επικοινωνία αλλά και τι κυρώσεις προβλέπει για τα ανώτερα στελέχη της , που δεν χρησιμοποιούν τα τηλέφωνα εργασίας τους.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2022, 14:43Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει