Καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει στη μείωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσηςΕπαναφέρει η Λαϊκή Ενότητα την πρόταση της για την κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ στο πετρέλαιο θέρμανσης.

«Αυτές τις ημέρες που ο λαός μας παγώνει από το δριμύ ψύχος η κυβέρνηση και το μνημονιακό σύστημα δείχνουν για μια ακόμη φορά το αντιλαϊκό τους πρόσωπο αφού με την υπερφορολόγηση που έχουν επιβάλλει με τα τρία μνημόνια έχουν καταστήσει τη θέρμανση από είδος πρώτης ανάγκης σε είδος πολυτελείας. Η τρομακτική υπερφορολόγηση σχεδόν διπλασιάζει τη τιμή του πετρελαίου θέρμανσης και το καθιστά απλησίαστο για τη πλειοψηφία των λαϊκών νοικοκυριών. Την ιδία ώρα μάλιστα η κυβέρνηση υπερηφανεύεται για τα “υπερπλεονάσματα”» σημειώνει σε γραπτή του ανακοίνωση ο υπεύθυνος Ενέργειας της Π.Γ της ΛΑΕ, Θανάσης Πετράκος.

Ζητεί « να επανέλθει ο Ε.Φ.Κ. στο πετρέλαιο θέρμανσης στα επίπεδα του 2009, δηλαδή στα 21Euro/χιλιόλιτρο από τα 280 Euro/χιλιόλιτρο!!! που είναι σήμερα. Να κατέβει ο ΦΠΑ από το 24% στο χαμηλό συντελεστή 9% .Το επίδομα στο πετρέλαιο πρέπει να φτάσει τουλάχιστον στα 0,25 Euro/λίτρο από 0,16Euro/λίτρο που είναι σήμερα» .

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση εάν παρθούν σήμερα αυτά τα μέτρα, σύμφωνα και με την Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδας ,τότε η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης θα μειωθεί κατά 45% και θα πωλείται 0,55Euro/λίτρο από 1Euro/λίτρο που πωλείται σήμερα . Έτσι θα μπορέσει να ζεσταθεί ο κόσμος που ξεπαγιάζει.

Τέλος τονίζεται «καλούμε την κυβέρνηση και τον ίδιο τον πρωθυπουργό να εφαρμόσει έστω μια από τις δεσμεύσεις που είχε δώσει το 2014 όταν σύσσωμη η τότε Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ είχε καταθέσει τροπολογία στη Βουλή που είχε υπογράψει και ο ίδιος ο σημερινός πρωθυπουργός και ζητούσε να επανέλθει ο Ε.Φ.Κ. στο πετρέλαιο θέρμανσης στα επίπεδα του 2009 δηλαδή στα 21Euro/χιλιόλιτρο».

Η Λαϊκή Ενότητα καλεί τους πολίτες , τα συνδικάτα ,την αυτοδιοίκηση και όλους τους φορείς να ξεσηκωθούν και να απαιτήσουν να πάψει το δικαίωμα στη θέρμανση να είναι είδος πολυτελείας. Να μειωθεί τώρα η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης στα 0,55 Euro/λίτρο.Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 7 Ιανουαρίου 2019, 20:08

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει