Καλωσορίζουμε στο 10o Γυμνάσιο Βόλου τα προσφυγόπουλα

Σήμερα, Δευτέρα, στις 14.30 – Σχολεία ανοιχτά για όλα τα παιδιά!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση του Ταξικού Συντονισμού Ανατροπής, συνδικαλιστικών κινήσεων, οργανώσεων, συλλογικοτήτων και ανέργων, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Προσφυγόπουλα που διαμένουν στο «κέντρο φιλοξενίας» του ΜΟΖΑ ξεκινούν μαθήματα τη Δευτέρα 13 Φλεβάρη στις 3.00 μ.μ. στο 10ο Γυμνάσιο Βόλου, λίγο καιρό μετά από την έναρξη των μαθημάτων των μικρότερων παιδιών στο 9ο δημοτικό σχολείο της Ν. Ιωνίας.

Η μαζική υποδοχή των μαθητών στο δημοτικό ήταν η καλύτερη απάντηση στην εγκληματική κωλυσιεργία της κυβέρνησης και των μηχανισμών της, που επί σειρά μηνών ουσιαστικά αμφισβήτησαν την καθολικότητα της εκπαίδευσης για όλα τα παιδιά ανεξαρτήτου εθνικότητας, θρησκείας και χρώματος και η οποία υπέθαλψε και κυοφόρησε ρατσιστικά σύνδρομα, τα προσφυγόπουλα του ΜΟΖΑ κατακτούν το αδιαμφισβήτητο δικαίωμα στη μόρφωση. Ακόμη και αυτό όμως κατακτιέται κουτσουρεμένο, με όρους «υγειονομικής ζώνης», καθώς η ένταξή τους γίνεται εκτός του κανονικού ωρολόγιου προγράμματος (μετά τις 15:00) με στέρηση του δικαιώματος της κοινωνικοποίησης με τα παιδιά της ηλικίας τους, το πιο σοβαρό ίσως κομμάτι μιας υγιούς εκπαιδευτικής διαδικασίας. Μία τακτική που αντικειμενικά τρέφει ξενοφοβικές συμπεριφορές, και ρίχνει νερό στο μύλο του φασισμού που δαιμονοποιεί και αντιμετωπίζει εχθρικά τους πιο αδύναμους κοινωνικούς κρίκους.

Όλοι εμείς που από την πρώτη στιγμή βρεθήκαμε στο πλευρό των ανθρώπων που θαλασσοπνίγονταν για να σωθούν από τις φλόγες του πολέμου, αλλά και στο πλευρό κάθε ανέργου, κάθε αγωνιζόμενου και κάθε ανθρώπου που δε σκύβει το κεφάλι στη σύγχρονη τυραννία, εμείς που ξέρουμε πως η αλληλεγγύη δεν έχει εθνικότητα και θρησκεία, θα είμαστε εκεί για να δώσουμε, αλλά κυρίως για να πάρουμε λίγη ελπίδα, από το μέλλον αυτού του κόσμου που είναι τα παιδιά και οφείλουμε να τα προστατεύσουμε από το δηλητήριο του μίσους που αφειδώς σπέρνει το ίδιο το σύστημα μεταξύ των εργαζομένων, των φτωχών και των ανέργων.

Όλοι εμείς που ζούμε στο τεράστιο γκέτο των μνημονίων, που βλέπουμε μέσα στις ίδιες μας τις πόλεις την πλειοψηφία της ανείπωτης φτώχειας, αλλά και τη μειοψηφία του σκανδαλώδους πλούτου, ξέρουμε πως τα γκέτο δεν τα κάνουν οι πρόσφυγες, αλλά η ολιγαρχία του πλούτου για να κλείνει μέσα όλους τους εκμεταλλευόμενους. Εμείς θέλουμε ελευθερία, να σπάσουμε τα δεσμά των φυλακών που χτίζουν και όχι να κτίσουμε δικές μας φυλακές. Ελευθερία σε όλες τις κοινωνικές δομές τις εκπαίδευσης, της υγείας, της πρόνοιας της κοινωνικής ασφάλισης. Ελευθερία από τους πολεμοχαρείς ιμπεριαλιστές, της συνθήκες τους, της συμφωνίες τους και τις ενώσεις τους. Ελευθερία να συνυπάρχουμε και να συμβιώνουμε με αλληλεγγύη.

Τη Δευτέρα 13 Φλεβάρη υποδεχόμαστε και καλωσορίζουμε τα προσφυγόπουλα στο 10ο Γυμνάσιο Βόλου (Διμηνίου & Έκτορος) στις 14:30

Ταξικός Συντονισμός Ανατροπής
Συνδικαλιστικών κινήσεων, οργανώσεων, συλλογικοτήτων, ανέργων

Μπορεί επίσης να σας αρέσει