Καμία εξέλιξη από τη Γ.Σ. στη ΣΕΚΑΠ

Δεν ενέκρινε την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και το σχέδιο αναδιάρθρωσης της εταιρίας η χθεσινή Γενική Συνέλευση της ΣΕΚΑΠ.

Τα σχετικά θέματα δεν ψήφισαν η ΣΕΚΕ και οι Ενώσεις Συνεταιρισμών, που είχαν απουσιάσει στην κρίσιμη Γενική Συνέλευση της αλλαγής καταστατικού. Εγκρίθηκαν, κατά τα άλλα, τα υπόλοιπα θέματα της ημερήσιας διάταξης.

Η εξέλιξη αυτή δεν ικανοποίηση ούτε τη Διοίκηση, ούτε τους εργαζόμενους καθώς η εταιρία πλήττεται βάναυσα από την έλλειψη κεφαλαίων και έβλεπαν την αύξηση ως έμμεση χρηματοδότηση,.

Κατηγορίες Γαβριηλίδη εναντίον ΣΕΚΕ

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο των εργαζομένων Κώστα Γαβριηλίδη, η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ήταν μονόδρομος προκειμένου να υπάρξει εισροή κεφαλαίων. «Δεν θα ξέρουμε αν υπάρχει εταιρία στο μέλλον ή όχι» είπε μεταξύ άλλων, ενώ ανέφερε ότι οι εργαζόμενοι προβληματίστηκαν ιδιαίτερα με τη στάση της ΣΕΚΕ, σε σχέση με τις προθέσεις της γύρω από το μέλλον της εταιρίας». Επέρριψε ευθύνες στο υπουργείο Οικονομικών, το οποίο θεώρησε υπεύθυνο για τη σημερινή κατάσταση της εταιρίας, αλλά έκανε λόγο για πολιτικά παιχνίδια που «παίχτηκαν» στη Γενική Συνέλευση, κατηγορώντας ευθέως τη ΣΕΚΕ ότι είχε αντιπολιτευτικό ρόλο «στην πλάτη των εργαζομένων».

Δ. Πράτσος: Διέξοδος μόνο από την πώληση του ποσοστού της ΑΤΕ

«Το μέλλον της εταιρίας προσδιορίζεται μέσα από την αλλαγή του βασικού μετόχου με την πώληση του μεριδίου της ΑΤΕ» εκτίμησε ο Πρόεδρος Δημήτρης Πράτσος, χωρίς να περιγράψει το νέο βασικό μέτοχο, αλλά αναφέροντας ότι θα είναι προς το συμφέρον της εταιρίας και της περιοχής. «Όποιος επενδυτής κληθεί να συμμετάσχει στα δρώμενα της ΣΕΚΑΠ, έχοντας σχέδιο, θα βοηθούσε στην κατεύθυνση της διατήρησης των θέσεων εργασίας.» είπε, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της ΣΕΚΑΠ μετά το τέλος της Γενικής Συνέλευσης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει