Καμμένος: «Ο Μαρινάκης είχε ζητήσει να φύγω από την κυβέρνηση»Ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, προχώρησε σε νέες βαριές καταγγελίες κατά του πρώην κυβερνητικού του εταίρου, του πρώην ΥΠΕΞ, του Τέρενες Κουίκ, της Έλενας Κουντουρά, αλλά και του Βαγγέλη Μαρινάκη. Μάλιστα, αναφέρθηκε και στην υπόθεση Πετσίτη, ενώ μιλώντας στον ΣΚΑΪ, σχολίασε την υποψηφιότητα Κόκκαλη.

«Ο Μαρινάκης συνομιλούσε με κάποιους και είχε ζητήσει να φύγω από την κυβέρνηση, αυτό μου μετέφεραν τότε. Αν έγινε έτσι, είναι προς τιμή του Τσίπρα που αρνήθηκε να σπάσει την συνεργασία μας με αντάλλαγμα ένα ολόκληρο μιντιακό συγκρότημα» είπε ο Καμμένοςκαταγγέλλοντας ευθέως τον Έλληνα εφοπλιστή. Σχολιάζοντας το ζήτημα της ασυλίας του, σχετικά με τη μήνυση σε βάρος του για συκοφαντική δυσφήμιση από τον εκδότη Γιάννη Κουρτάκη, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, είπε: «Ο Μαρινάκης διεκδικεί από μένα με αγωγές 5 εκατομμύρια ευρώ!». Μιλώντας για τον Χρήστο Καλογρίτσα, τόνισε: «Ήξερα ότι δεν είχε χρήματα».

Κληθείς να σχολιάσει την κόντρα του με τον Νίκο Κοτζιά, μετά τα στοιχεία που προσκόμισε στη Βουλή σχετικά με την υπόθεση με τις βίζες, επανέλαβε ότι ο διαγωνισμός ήταν «στημένος» και τόνισε: «Για την υπόθεση με τις βίζες ξηλώθηκε ο Κοτζιάς από υπουργός. Νικητής στον διαγωνισμό ήταν η εταιρεία που είχε τη δουλειά από πριν και μετείχε στον διαγωνισμό μέσω παρένθετης εταιρείας. Ο κ. Κοτζιάς φέρεται να συντόνιζε υπηρεσιακούς παράγοντες που έκαναν τον διαγωνισμό, οι οποίοι βραβεύτηκαν με υψηλές θέσεις από το ΥΠΕΞ, μετά το διαγωνισμό. Όταν πάμε στα δικαστήρια με τον Κοτζιά, θα άρω την ασυλία με την προϋπόθεση να το κάνει και ο ίδιος και του προτείνω τότε να παραιτηθούμε και οι δύο από βουλευτές για να μάθει ο λαός την αλήθεια», συμπλήρωσε.

Αναφορικά με την υποψηφιότητα του Πέτρου Κόκκαλη, την χαρακτήρισε «νόμιμη, αλλά, όχι ηθική» κάνοντας λόγο για «αγκάλιασμα» της διαπλοκής. «Είναι ευθύνη της κυβέρνησης που έδωσε όπλα (σ.σ.: υποψηφιότητα Κόκκαλη) στον Μαρινάκη. Αν δεν ήταν ο Κόκκαλης στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα υπήρχε Μαρινάκης. Αν ήμουν στην κυβέρνηση δεν θα το δεχόμουν (σ.σ.: την υποψηφιότητα Κόκκαλη). Δεν είναι απλά ο γιος του Σωκράτη. Υπάρχει ασυμβίβαστο, γιατί είχε δουλειές με το Δημόσιο, έχει μετοχές σε εταιρεία που παίρνει δημόσια έργα», είπε και ερωτηθείς αν ο Π. Κόκκαλης έκανε δουλειές και με το υπουργείο Άμυνας επί υπουργίας Καμμένου, ο τελευταίος απάντησε θετικά.

Τέλος, αναφερόμενος στο περίφημο σκυλάκι από το προεκλογικό σποτ των ΑΝΕΛ, με το όνομα Thanassis, είπε: «Ο Thanassis είναι όποιος υπακούει στη Μέρκελ. Ο Τσίπρας έχει δείξει ιδιαίτερη ευαισθησία στην κ. Μέρκελ και τη γερμανική πλευρά, ο δε Μητσοτάκης μας έχει φέρει εδώ τον  (υποψήφιο του ΕΛΚ για την προεδρία της ΕΕ) Βέμπερ. Οι ΑΝΕΛ πάντα διαχωρίζαμε τη θέση μας όταν πήγαινε προς τη γερμανική πλευρά η κυβέρνηση. Ο Τσίπρας δεν είναι της Αριστεράς, διεκδικεί το χρίσμα των ευρωσοσιαλιστικών και διεκδικεί την πράσινη Αριστερά, δηλαδή να γίνει νέο ΠΑΣΟΚ».


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 22 Απριλίου 2019, 13:14

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει