Καμπάνια του «ΟΝΗΣΙΜΟΥ» για συγκέντρωση απαραίτητων ειδών για τους κρατούμενους

Πιστός στο καθήκον του απέναντι στους ευπαθείς συνανθρώπους μας, ο Σύλλογος Συμπαραστάσεως Κρατουμένων ο «ΟΝΗΣΙΜΟΣ» τους βοήθησε με τις μικρές δυνάμεις του και στην περίοδο της πανδημίας του κορωνοιού . Έτσι και χρήματα στάλθηκαν στο Φιλόπτωχο Ταμείο των Κοινωνικών Υπηρεσιών των Καταστημάτων Κράτησης για τις  ανάγκες των κρατουμένων και τρόφιμα μοιράστηκαν στις οικογένειες των  φυλακισμένων και των αποφυλακισθέντων και οι τρέχοντες λογαριασμοί τους πληρώθηκαν.

Από τις 11 Μαΐου ο «ΟΝΗΣΙΜΟΣ» ξεκίνησε και πάλι τη διακοπείσα λόγω πανδημίας καμπάνια για τη συγκέντρωση ειδών που είναι απαραίτητα για τους κρατούμενους αλλά και για τις οικογένειές τους. Οι φίλοι του Συλλόγου και όσοι εκτιμούν το πολύχρονο έργο του μπορούν να φέρουν στα γραφεία μας (Ασκληπιού 60 Α και Σεργίου Πατριάρχου 8-Αθήνα 11471, τηλ: 2103622017):

– Τρόφιμα μακράς διάρκειας

– Είδη ατομικής υγιεινής

– Είδη καθαριότητας ,αντισηπτικά ,μάσκες

Τα γραφεία του Συλλόγου μας είναι ανοιχτά κάθε μέρα από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή από τις 9 π.μ. έως τις 4 μ.μ.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Ο «ΟΝΗΣΙΜΟΣ» ιδρύθηκε το 1982, ως φιλανθρωπικό σωματείο με σκοπό την υλική και ηθική αρωγή των απόρων φυλακισμένων, των αποφυλακισμένων και των οικογενειών τους. Είναι αναγνωρισμένο ως Ειδικώς Φιλανθρωπικό Σωματείο (Φ.Ε.Κ.883/Τ.Β./4/12/1989).           

Ο Σύλλογος συμπαραστέκεται στους κρατουμένους με την ενίσχυση των φιλόπτωχων ταμείων των φυλακών και με την κάλυψη αναγκών των κρατουμένων σε ιματισμό και είδη πρώτης ανάγκης.

Παρέχει τρόφιμα, ιματισμό, υποδήματα, είδη προσωπικής υγιεινής, πληρωμή ενοικίων, λογαριασμών ΔΕΗ- ΕΥΔΑΠ, σε αποφυλακισμένους και οικογένειες κρατουμένων, λειτουργώντας αποτρεπτικά στην δημιουργία παραβατικής συμπεριφοράς.

Κλινική ψυχολόγος αναλαμβάνει την ψυχολογική υποστήριξη αποφυλακισμένων και των οικογενειών των κρατουμένων.

Σε συνεργασία με κοινωνικούς λειτουργούς φροντίζει για την επανένταξη των αποφυλακισμένων στη κοινωνία ,με αυστηρά κριτήρια (άποροι, , όχι υπότροποι, άριστη διαγωγή κατά τη περίοδο κράτησης).  Παράλληλα, παρέχεται δωρεάν νομική κάλυψη  σε άπορους κρατουμένους..

Παρέχεται φιλοξενία για ορισμένο χρονικό διάστημα μετά την αποφυλάκιση σε ξενοδοχεία στην Αθήνα, όσων αποφυλακισμένων έχουν πρόβλημα στέγης.

Με ενέργειες του Συλλόγου έχουν ιδρυθεί βιβλιοθήκες, οι οποίες συνεχώς εμπλουτίζονται σε όλα τα Καταστήματα Κράτησης της χώρας.

Ο «ΟΝΗΣΙΜΟΣ» υλοποιεί πρόγραμμα Εικαστικής Θεραπείας και παρέμβασης σε 4 καταστήματα κράτησης .

Όσον αφορά την προσφορά του συλλόγου τα τελευταία χρόνια, ενδεικτικά αναφέρουμε:

Ο Σύλλογος εκδίδει το περιοδικό «ΦΙΛΟΙ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΩΝ» το οποίο διανέμεται δωρεάν και έχει τη σύσταση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος. 

Στοιχεία επικοινωνίας:

Ασκληπιού 60 Α και Σεργίου Πατριάρχου 8 -Αθήνα 11471

Τα γραφεία του Συλλόγου μας είναι ανοιχτά κάθε μέρα από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή από τις 9 π.μ. εως τις 4 μ.μ.

Email: [email protected]

Ιστοσελίδα: www.onisimos.gr

Τηλέφωνο: 2103622017 – Fax: 2103630865

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει